Tips in Savoie Mont Blanc voor de kleinere portemonnee

Wintersporten is niet de meest goedkope manier van vakantie vieren, maar ook voor een kleiner budget zijn er legio mogelijkheden voor een vakantie in de sneeuw. En dat betekent echt niet altijd het inleveren van ‘luxe’. Van het delen van een kamer tot voordeel skipassen en picknicken op de piste tot het speuren naar goede deals. Tips voor een budgetvriendelijke wintersportvakantie in het Franse Savoie Mont Blanc.

1) Boek een hostel-ervaring in de sneeuw

Een hostel-ervaring is niet enkel meer in backpacker oorden te vinden, maar ook boven op de berg zoals in Chamonix, Val Cenis, La Clusaz en Chatel. In Les Menuires en La Plagne vind je het HO36 hostel, de perfecte plek voor vrienden om de wintersport op een relaxte manier te beleven. Boek een gedeelde kamer, bereid je eigen raclette in de gezamenlijke ruimte en ontmoet ook nog eens andere reizigers. Niet alleen gezellig, ook je bankrekening zal er blij van worden. Andere opties zijn een verblijf in de dorms en capsules van designhotel Base Camp Lodge in Bourg-Saint-Maurice / Les Arcs. Kies voor ‘geen stress’ een vakantie met de Franse organisatie UCPA, waar naast voordelige accommodaties, ook lessen, materiaalhuur en maaltijden tegen een mooie prijs worden geregeld. Als laatste zullen natuurliefhebbers en liefhebbers van Noordse activiteiten dol zijn op het all-inclusive verblijf van Auberge Nordique in le Grand Bornand. Het centrum is voor deze winter compleet gerenoveerd.

 

 

2) Ski met meer voor minder

Groepeer en schaf online een 6-daagse skipas aan voor Les Trois Vallées. Vanaf 3 skipassen voor dezelfde periode en regio, krijg je een leuke korting. Met dit pakket heb je toegang tot tracks in alle drie de skigebieden van deze valleien. Je bent dus niet beperkt tot slechts enkele pistes, maar hebt toegang tot vele kilometers van alle niveaus. Voor een bezoek aan Val Cenis en Avoriaz boek je online vooraf interessante pakketten met kortingen tot wel 50%. De prijzen veranderen naarmate de tijd vordert, dus geen tijd te verliezen!

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

3) Kook zelf met lokale producten

Ga aan de slag met lokale producten uit de regio en bereid eenvoudig recepten zoals de Tartiflette of de Savoyarde kaasfondue voor het diner. Bij de eigen bereide borrel kan een plank met kazen en charcuterie uit de regio niet ontbreken; evenals lokale wijn of bier uit de Savoie. Maak een eenvoudige lunch voor in de zon op de piste, om in de avond te genieten van een diner bij één van de 34 sterrenrestaurants van de regio. Een investering die je vast aan jezelf kan verantwoorden.

 

 

4) Plan je bezoek en win tijd én geld

Kom niet voor verrassingen te staan en plan je reis zorgvuldig. Met de trein, het vliegtuig of al carpoolend? De meest eenvoudige en voordelige manier om op jouw reisbestemming te komen is misschien niet de manier waar je in eerste instantie aan denkt. Binnen de skiresorts en tussen gebieden is er lokaal voldoende georganiseerd vervoer. De auto blijkt dan ook vaak op de parkeerplaats te blijven staan. Verder loont reizen buiten de schoolvakanties en zelfs midweken en weekend trips zijn tegenwoordig mogelijk. Binnen het aanbod ‘FREE TIME? SKI TIME!’ van Sunweb zijn aankomstdagen flexibel.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.