5 extra activiteiten in Livigno om van het winterse landschap te genieten

Tijdens de wintersport is er niks beter dan het gevoel van verse sneeuw onder je ski’s of board. In de Italiaanse plaats Livigno kunnen de vroege vogels tijdens de Sunrise Emotion iedere ochtend om 6.30 met de snowcat naar boven om de eerste verse sporen in de sneeuw te maken. Tijdens de Dark Emotion wordt na een Italiaanse avond in de berghut Rifugio Costaccia de dag afgesloten met een spectaculaire afdaling waarbij de pistes met fakkels verlicht zijn.
Maar er zijn nog een aantal te gekke winteractiviteiten naast de piste in het klein Tibet van de Alpen te beleven:

1. Fat bike: fietsen op de sneeuw

De fat bike is de grootste en meest recente ontwikkeling binnen de fiets sector. Dankzij de nieuwe technische functies kun je met deze fietsen zelfs de sneeuw betreden. Voor minder ervaren fietsers zijn er de E-fat bikes, deze zijn elektrisch en geven iedereen de kans om iedere route en hellingen op te komen. Fietsliefhebbers kunnen ieder seizoen de gehele omgeving verkennen door met een route van zo’n 20 km te genieten van stad en land. De uitgezette routes en paden zijn geschikt voor het hele gezin. Ouders met jonge kinderen (0-6 jaar) kunnen een speciaal ontworpen fietskar op ski’s huren. Voor de oudere kinderen zijn er elektrische kinderfietsen te huur.

 

 

2. De winter trail: een speciaal geprepareerde sneeuwbaan van 20 km

Hardlopers kunnen vanaf het centrum van Livigno naar beneden rennen tot het einde van de vallei. Op de winterbaan kunnen zij hun discipline blijven trainen en verbeteren hiermee ook hun spierkracht. De winterbaan is naast het hardlopen ook in gebruik om te paard het gebied te verkennen.

Daarnaast kan er op delen van en naast de geprepareerde baan aan Nordic Walking worden gedaan met het gebruik van de populaire sneeuwschoen. Dankzij de vorm van de schoen zijn ze op allerlei soorten ondergrond in de sneeuw te gebruiken. Ontdek de natuur op z’n best door 1 van de 2 uitgezette routes met groene markeerpunten te volgen. Of je boekt een gids via de cross country ski school om aan een van de routes mee te doen.

 

 

3. Paragliden, een once-in-a-lifetime experience

Vanaf het ‘Feel the Sky centre’ in Livigno kun je een once-in-a-lifetime ervaring meemaken door met een parachute een sprong in het diepe te maken. Tijdens de start ski je de piste af totdat de parachute het overneemt en je begint te vliegen. Zo zie je de Italiaanse Alpen vanuit een heel ander perspectief en kun je maximaal genieten van het landschap.

De leukste hotspots in Italië in een gratis reisgids

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

4. Maak een hondensleetocht

In Livigno ontdek je langs de straten van Decauville het enthousiasme van het rijden op een hondenslee. Het Centro Italiano Sleddog Husky Village is in 2002 geopend in Arnoga, één van de stops van de bekende Italiaanse hondenslee race. Het is zo’n 30 min rijden vanaf het centrum van Livigno maar is zeker de moeite waard.

5. Ice driving tests

Voor de echte snelheidsduivels biedt de Ice Driving school in Livigno de mogelijkheid om in een auto over een ijsbaan te racen. Ook kun je in een betrouwbare omgeving een race houden met vrienden. Naast het rijden in een auto kan je ook quads, go-karts en elektrische sleeën huren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.