Olympische, duurzame en milieubewuste focus deze winter voor Livigno

Na de eerdere opening van een aantal liften op 9 november, zijn afgelopen zaterdag alle liften en pistes opengegaan in het kleine Tibet. Livigno is helemaal klaar voor een fantastisch seizoen met skiën, snowboarden, de free skipassen en alle naasten activiteiten. Tevens staat deze Italiaanse plaats groot in de agenda met de freestyle en snowboard wedstrijden tijdens de Olympische Winterspelen. Tijdens de Spelen zal ook de duurzame benadering van Livigno een grote rol spelen.

Na een vroege start met de opening van de cross-country baan op 19 oktober, is het officiële sneeuwseizoen 2019/2020 nu ook echt geopend. De skiërs, snowboarders en freeriders konden sinds 9 november de vallei in dankzij de eerdere opening van het Sitas skigebied. Na de opening van alle liften in Livigno, afgelopen zaterdag 30 november, kunnen alle sneeuwliefhebbers de in totaal 150km pistes weer betreden.

 

 

Olympische spelen

In 2026 zullen de disciplines freestylen en snowboarden van de Olympische Winterspelen in Livigno worden gehouden, als onderdeel van de Spelen in Milan-Cortina. Voor steeds meer clubs en topatleten is dit bekend terrein en kiezen deze Italiaanse bestemming als locatie om het hele jaar door te kunnen trainen. Niet alleen trainingen voor verschillende wintersporten maar ook zomersporten worden beoefend in Livigno. De teams kiezen hier voornamelijk voor hoogtetrainingen. De lucht bevat hier minder zuurstof, zo kan er getraind worden om in lagergelegen bestemmingen betere prestaties neer te zetten.

 

 

Ecologisch en milieubewust

Livigno, ‘de openlucht sportschool van de Alpen’ is naast het gunstig gelegen berggebied ook gekozen als Olympische stad door de kijk op duurzaamheid en het groene beleid.
Livigno is altijd al bewust bezig geweest op het gebied van duurzaamheid en het beschermen van het milieu en de natuur. Sinds 1 juli 2019 is bijvoorbeeld al het plastic in openbare ruimtes vervangen door biologisch afbreekbaar materiaal. Ook alle lokale winkels, leveranciers en andere ondernemers hebben het plasticvrije beleid opgevolgd. Daarnaast heeft Livigno het openbaar vervoer binnen het gebied gratis gemaakt, in de hoop dat mensen hun auto meer thuis laten staan.

De leukste hotspots in Italië in een gratis reisgids

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

Aquagrande Active You!

Na een heerlijke dag in de sneeuw kun je opwarmen en ontspannen in het Wellness & Relax centrum van het Aquagrande Active You! Binnen het Aquagrande wordt er gebruik gemaakt van verschillende groene energievoorzieningen zoals zonnepanelen en windenergie. Hiermee wordt er zo’n 350 kWh duurzame energie behaald, dit wordt onder andere gebruikt om het zwembadwater te verwarmen of de verlichting te voorzien.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.