Dit is de 20e editie van het Muscat Festival in Oman

Tussen 16 januari 2020 en 15 februari 2020 vindt in de hoofdstad van Oman de twintigste editie van het Muscat festival plaats. Het festival, dat elk jaar door een kleine 100.000 mensen wordt bezocht, biedt een bijzonder gevarieerd programma met activiteiten op het gebied van onder meer sport, mode, cultuur & tradities en entertainment.

Het eerste Muscat Festival werd in 1998 georganiseerd. Destijds met als belangrijkste reden om de lokale kinderen tijdens de schoolvakantie te amuseren. De afgelopen decennia is het festival echter uitgegroeid tot een groots jaarlijks evenement dat een groot aantal bezoekers trekt.

 

 

Populair evenement

Het Muscat Festival is tegenwoordig het meest populaire evenement van Oman dat druk wordt bezocht door lokale Omani’s, maar evenzeer door toeristen. Dat is niet vreemd, want het festival vindt plaats in januari en februari, populaire maanden voor een vakantie in Oman. Het festival is bijzonder in zijn soort, omdat het de lokale tradities hoog in het vaandel heeft staan. Bezoekers krijgen de kans om te genieten van traditionele muziek, te proeven van allerlei lokale lekkernijen en de oprechte gastvrijheid van de lokale bevolking te ervaren.

 

 

Eerste editie met private sector

Het Muscat Festival wordt verspreid over diverse locaties gehouden, waaronder het Amerat Park, het Al Naseem Park en het Al Madina Auditorium in Qurum. De 2020 editie van het festival biedt de private sector voor het eerst de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de organisatie van het festival. Voor het eerst in de geschiedenis van het festival kunnen zij diverse evenementen, zoals concerten en theatershows mede organiseren.

Podium voor diverse culturen

Tijdens het Muscat Festival krijgen bezoekers van over de hele wereld de mogelijkheid om te genieten van de cultuur, artistieke tradities en feestelijke evenementen die Oman rijk is. Maar ze krijgen ook een unieke kans om samen te zijn met de lokale bevolking en persoonlijk te ervaren hoe gastvrij de Omani’s zijn en met hoeveel trots zij hun geschiedenis en tradities in ere houden. Maar de muzikale optredens, het traditionele handwerk en de lokale cuisine uit Oman zijn niet het enige dat het festival biedt. Er wordt ook een podium gegeven aan kunstenaars, muzikanten en folklore uit andere landen. Hierdoor brengt het festival mensen echt samen en laat het alle bezoekers kennismaken met diverse culturen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.