Oman opnieuw erkend als één van veiligste landen ter wereld

Het Sultanaat Oman scoort hoog in de top 10 beste landen wereldwijd, op basis van de indicatoren van het ‘Global Competitive Report’. In het rapport dat het World Economic Forum deze maand publiceerde, triomfeerde het sultanaat met name op het gebied van veiligheid. In eerdere onderzoeken veroverde Oman hoge plaatsen in de top 10 van de meest veilige reisbestemmingen.

Het rapport dat jaarlijks uitkomt in het najaar rangschikt 141 landen naar verschillende factoren zoals veiligheid, economie, gezondheid en innovatie. Oman scoort zeer goed op veiligheidsindicatoren zoals het gebrek aan terroristische incidenten (eerste plaats), beveiliging en het gebrek aan georganiseerde misdaad (zesde plek) en het lage aantal moorden in het land (negende plaats). Ook scoort Oman goed op efficiëntie van juridische kaders en de lange termijn visie van haar overheden (beide zevende plek). Daarnaast won Oman de zesde plaats in de categorie ‘Arbeidskracht diversiteit’ en werd hoofdstad Muscat twee jaar geleden al beschouwd als de beste stad van het Midden Oosten en Noord-Afrika waar mannen en vrouwen gelijke rechten hebben.

 

Lees ook dit artikel: Dit is Sprookjesachtig Oman

 

Veiligheid en politieke stabiliteit: 1e plaats voor Oman

Het feit dat Oman in dit onderzoek de eerste plaats krijgt in de categorie ‘Gebrek aan terroristische incidenten’ is volgens een afgevaardigde van Oman’s National Competitiveness Office “een belangrijke indicator die Oman’s veiligheid en politieke stabiliteit reflecteert in vergelijking met de wereldwijde situatie”. De inspanningen van dit bureau hebben ertoe geleid dat Oman 29 posities is gestegen op de ranglijst van het Global Competitive Report op het gebied van innovatie en een mooie 14e plek behaalde op het gebied van publiek vertrouwen in politiediensten (een 3e plaats onder GCC en Arabische landen).

 

 

Toerisme Oman groeit

Het toerisme in en naar Oman groeit hard op het moment. Het afgelopen jaar zijn er diverse nieuwe resorts en toeristische attracties geopend, die hieraan verder bij zullen dragen. Deze ontwikkelingen onderstrepen het belang van de toeristische sector als onderdeel van de overheidsstrategie van Oman tot 2040. Dit beleid zal Oman positioneren als een strategische toeristische bestemming met afwisselende landschappen van zee tot bergen en woestijnen. In het gastvrije land tussen Azië, Afrika en het Westen heeft de bevolking het moderne leven gecombineerd met authentieke tradities en ontvangt bezoekers met open armen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.