Dierensporen en sprookjesachtige ontmoetingen

Tussen de coulissen van het Doornroosjeslot Sababurg en de Raponsjetoren in Trendelburg wordt het sprookjesachtig wilder. Ver van de hectiek van de wintersport kan men hier met volle teugen genieten van de meest sfeervolle tijd van het jaar.

Het grootste aaneengesloten bosgebied van Hessen

Het grootste aaneengesloten bosgebied van Hessen, het Reinhardswald, en de rivierdalen van de Weser, Fulda en Diemel hebben ook ‘s winters een unieke sfeer en bieden tal van mogelijkheden voor activiteiten en uitstapjes.

 

 

Wat denkt u bijvoorbeeld van een wandeling over goed begaanbare bospaden tussen oude eikenlanen en door lichte weidebossen of een wandeling langs de rivier? Of ga sporen zoeken in de sneeuw. Die vindt u vast en zeker niet alleen midden in de wildernis van het Reinhardswald, maar ook in het dierenpark Sababurg, dat het hele jaar door geopend is.

 

 

In de historische oude binnensteden met hun karakteristieke bonte vakwerk of in witte barokstijl bent u in de horecagelegenheden van harte welkom. Bezoek ook een van de kerstmarkten in de regio en geniet van heerlijke glühwein en Noord-Hessische specialiteiten zoals ‘ahle wurscht’ of wildzwijnbraadworst. Op 30-11-2019 luidt het lichtjesfeest in Trendelburg rondom de burcht de kersttijd in. Op 7-12-2019 lokt de middeleeuwse kerstmarkt in het dierenpark en ook tijdens de andere adventsweken worden er tal van markten georganiseerd, zoals de kerstmarkt in de Doornroosjestad Hofgeismar. Misschien komt u hier ook wel enkele sprookjesfiguren tegen.

Dit zijn de leukste hotspots in Duitsland

Download nu een handige reisgids over Duitsland. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie op iPhone & iPad.

 

Relaxen en genieten kunt u ook in een van onze avonturenbaden en in de Weser-thermen in Bad Karlshafen. Want: de winter is een ideale tijd voor een dagje wellness! Doe nieuwe energie op tijdens een massage, in de sauna of bij een weldadig bad. De kracht van de natuur is ook hier voelbaar. Het zouthoudende bronwater is gezond en werkt ontspannend.

Alle informatie, data en tips voor leuke uitjes vindt u op www.reinhardswald.de en www.naturpark-reinhardswald.de.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.