Ischgl vereeuwigt haar supersterren tijdens ‘Shapes in White’

Oog in oog met sterren zoals Pink, Tina Turner, Helene Fischer of Robbie Williams? Van 13 tot 17 januari 2020 zullen de topsterren van de muziekscene de pistes van Ischgl rood kleuren. De gelegenheid is de 27e sneeuw- en ijssculpturenwedstrijd “Shapes in White” met het thema “25 jaar – Top of the Mountain Concerten”. Voor wintersporters zijn de sculpturen van de superhelden te bewonderen op de pistes van de Silvretta Arena, tot de natuur ze weer laat verdwijnen.

Sneeuwsculpturen

Ischgl presenteert internationale supersterren: van 13 tot 17 januari 2020 komen Robbie Williams, Tina Turner, Pink, Elton John en vrienden samen in het skigebied van Ischgl. Dat wil zeggen, in de vorm van tien meter hoge sneeuwsculpturen. Tijdens de jaarlijkse sneeuwsculptuurwedstrijd “Shapes in White” worden kunstenaars uit de hele wereld uitgenodigd om Ischgl te transformeren in een indrukwekkende openluchtgalerij van sneeuw.

 

 

Dit jaar is het toepasselijke thema “25 jaar – Top of the Mountain Concerten”. Al een kwart eeuw komen internationale supersterren naar Ischgl voor de jaarlijks gehouden legendarische Top of the Mountain-concerten, om de seizoensopening, Pasen of het einde van het skiseizoen te vieren met maximaal 26.000 enthousiaste toeschouwers. Ze omvatten wereldwijde supersterren zoals Mariah Carey, Tina Turner, Pink of Elton John.

 

 

Nu worden ze in sneeuw worden beeld gehouwen. Gedurende 5 volle dagen werken tien gekozen kunstenaarsparen aan hun eigen sculptuur, die over de Silvretta Arena verspreid zijn. Wintersportfans kunnen over de schouders van de hardwerkende beeldhouwers meekijken bij het maken van hun ijzige muzieksterren. De jury selecteert op 17 januari de winnaar.

Inspirerende & Betrouwbare informatie over vakantieland Oostenrijk

We hebben de 5 beste tips over Oostenrijk voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Oostenrijk tips direct te ontvangen.

 

Het kunstconcept ‘Shapes in White’

“Wat te doen met al die sneeuw?” Dat is de vraag die de inwoners van Ischgl zich 27 jaar geleden hebben gesteld voordat het kunstproject ‘Shapes in White’ werd geboren. Sindsdien wordt er ieder jaar een aansprekend thema bedacht en aan beeldhouwers van over de hele wereld gevraagd hun ontwerpen voor de sneeuw- en ijssculpturen in te sturen. De kunstenaars met de beste ideeën worden uitgenodigd om binnen vijf dagen hun tot tien meter hoge meesterwerken in het skigebied van de Silvretta Arena uit sneeuw te ‘shapen’. Met sculpturen van de oprichters van het Silvretta-kabelbaanbedrijf op zijn 50e verjaardag (2014), zeedieren (1995) of draken (2012), is een breed scala aan thema’s gemaakt met sneeuw met veel fantasie. Deze winter kunnen wintersporters zich verheugen op de muzieksterren van “25 Years – Top of the Mountain Concerten” op de 27e sneeuwsculptuurwedstrijd “Shapes in White”.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.