Seizoensopening met SEEED en twee nieuwe stoeltjesliften in Ischgl

Op 30 november 2019 opent de Berlijnse cultband SEEED officieel het skiseizoen tijdens het legendarische Top of the Mountain Opening Concert in Ischgl. Het skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaun is geopend vanaf 28 november. Dit winterseizoen zijn er twee nieuwe liften: Velilleck F1, de snelste stoeltjeslift in het skigebied, en Visnitz N2, de eerste 8-persoons D-lijn stoeltjeslift in Zwitserland.

De nieuwe zespersoons Velilleck F1 vervoert wintersportfans naar de Pardatschgrat met de snelste stoeltjeslift in het skigebied in ongeveer 6 minuten en met een snelheid van 6 meter per seconde. Hoogtepunt: de rugleuningen van de stoelen zijn uniek en voorzien van foto’s van planten uit het omliggende berggebied. Ook nieuw: de verwarmde achtpersoons ‘Visnitz N2’ stoeltjeslift is de eerste achtpersoons D-lijn stoeltjeslift in Zwitserland en vervoert wintersportfans van de Alp Trida naar de Visnitzkopf op 2.633m in slechts 4,5 minuten. De rugleuning van de stoelen is versierd met afbeeldingen uit de geschiedenis van Samnaun. De Silvretta Arena biedt wintersporters met 45 liften en 239 km grensoverschrijdende pistes een wintersportbeleving aan van 28 november 2019 tot het einde van het seizoen op 3 mei 2020.

 

 

Hoogtepunten van het concert in Ischgl

De winter vol concerten in Ischgl heeft veel te bieden en eindigt met een heel speciale verjaardag: dit jaar begint het winterseizoen op 30 november 2019 met een optreden van de Berlijnse cultband Seeed tijdens het legendarische ‘Top of the’ Mountain Opening Concert ‘. Vanaf 18:00 uur zullen de 10 jongens een fantastische sfeer oproepen op het openluchtpodium op de Silvretta-parkeerplaats met hun hits zoals ‘Ding’, ‘Augenbling’, ‘Dickes B’ en ‘Dancehall Caballeros’. Tijdens het ‘Top of the Mountain Easter Concert’ op 12 april 2020 maakt Sido vanaf 13:00 uur zijn Ischgl-debuut in het hart van het skigebied op het wereldberoemde 2.320m hoge Idalp-podium. De line-up voor het jubileum ’25 Year Top of the Mountain Closing Concert ‘op 2 mei 2020 volgt nog.

 

 

Velilleck F1: De snelste stoeltjeslift in de Silvretta Arena

De reconstructie van de stoeltjeslift Velilleckbahn biedt dit seizoen voor wintersporters een zeer gemakkelijke en comfortabele recordreis naar de Pardatschgrat. De snelste stoeltjeslift van de regio met zes meter per seconde vervangt de oude 2-zits stoeltjeslift die uiteindelijk is gesloopt nadat hij gedurende een periode van 41 jaar ongeveer 14 miljoen mensen op twee locaties had vervoerd. De nieuwe Velilleck F1, een nieuwe generatie zespersoons stoeltjeslift van Doppelmayr, verlengt de route van de oude lift met 1.353 meter. De nieuwe transportcapaciteit is 2.400 mensen per uur. De zeer geluidsarme en trillingvrije stoeltjeslift is volledig opnieuw ontworpen van de toegangsbarrière tot de comfortabele gestoffeerde stoelen. De individuele stoelen zijn ergonomisch ontworpen, verwarmd en extra breed met 52 cm. Ze omvatten een geoptimaliseerde beveiligingsbalk. Hoogtepunt: de rugleuning van alle 79 stoelen is uniek en bevat foto’s van planten uit het omliggende berggebied. Het dalstation Velilleckbahn (2.048 m) ligt net als de oude stoeltjeslift direct aan piste nr. 7. Vanaf hier vervoert de Velilleck F1 wintersportfans naar de Pardatschgrat op 2.620 m in ongeveer 6 minuten.

Visnitz N2: de eerste acht persoons D-lijn stoeltjeslift in Zwitserland

De nieuwe verwarmbare en afneembare 8-persoons ‘Visnitz N2’ stoeltjeslift is de eerste 8-persoons ‘D-line’ stoeltjeslift in Zwitserland. Na 25 jaar vervangt de nieuwe generatie stoeltjeslift van Doppelmayr de 4-zits stoeltjeslift Visnitz die zo’n 24 miljoen gasten heeft vervoerd. Wintersportfans hebben nu een eenvoudig vervoermiddel van de Alp Trida naar de Visnitzkopf op 2.633 m met behulp van de nieuwe lift in ongeveer 4,5 minuten. De stoelen van deze zeer geluidsarme en trillingvrije stoeltjeslift zijn ergonomisch ontworpen, verwarmd en met 52 cm extra breed. Ze omvatten een geoptimaliseerde beveiligingsbalk. Op de achterkant van de nieuwe stoelen staan afbeeldingen van de geschiedenis van Samnaun.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.