Vier Kerst in Darmstadt in 2019

Kerst is het feest om te vieren met familie en ook de adventstijd is een fijne tijd om gezellig samen te zijn. Met dierbaren, vrienden of collega’s – een bezoek aan een kerstmarkt is voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met de voorpret voor kerst.


Onder het motto van dit jaar: ‘Kerst in Darmstadt – stralend, kleurrijk en vrolijk’ straalt Darmstadt weer in het gezellige licht van de vele stands die zich uitstrekken van de Luisenplatz – met het verlichte Ludwigsmonument – langs de witte toren, over het marktplein, tot aan de foodtrucks-kerstmarkt in het Carree.

Openingstijden

De kerstmarkt is geopend van 25 november t/m 23 december 2019: maandag t/m donderdag 10.30 tot 21.00 uur, vrijdag en zaterdag 10.30 tot 22 uur, zondag 11.30 tot 21.00 uur.

‘Veelkleurige vrijdag’, samen kerstliedjes zingen, gasten uit de partnersteden

Het programma op het kerstmarktpodium bij de piramide reikt van een interactieve quiz voor kinderen en volwassenen via ‘Darmstadts Stimmen zum Klingen bringen’ – samen kerstliedjes zingen met Tobi Vorwerk – tot optredens van livebands op vrijdag. Op vrijdag 13 december presenteert de queer-gemeenschap van Darmstadt zijn ‘veelkleurige vrijdag’ van 17 tot 21 uur.

 

 

Wie de kerstmarkt van Darmstadt kent, verheugt zich op oude bekenden zoals de stands van de partnersteden uit Letland, Hongarije, Oekraïne, Frankrijk en Zwitserland met kunstnijverheidsproducten en nationale specialiteiten. Tot de goede tradities behoort daags na de officiële opening ook het optreden van het kinderkoor de ‘Darmstädter Schulspatzen’ op het kerstmarktpodium ter gelegenheid van de opening van de kerstmarkt voor kinderen.

 

 

Op vrijdag 29 november luidt het motto: ‘Vuur & ijs’– late-night-shopping. Tijdens deze avond kunnen bezoekers zich in de binnenstad van Darmstadt vergapen aan spectaculaire vuurshows en ijzige walking acts. Ook kan er volop worden geshopt in de meer dan 400 winkels die tot 22.00 uur zijn geopend. De kerstmarkt is deze avond open tot 23.00 uur.

Dit zijn de leukste plekken in Duitsland

Je kunt deze Duitsland tips, die niet op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond & een reisgids bij.

 

Meer informatie, data en tijden vindt u op www.weihnachten-in-darmstadt.de en in de Darmstadt-app. (Link voor Engelstalige informatie: www.darmstadt-tourismus.de/christmas)

Adventsarrangement

Het arrangement ‘Gezellig adventsweekend’ bestaat uit 1 overnachting met ontbijt voor twee personen in een tweepersoonskamer in een 4-sterrenhotel, kaartjes voor de ‘adventsstadswandeling’ inclusief een glühwein-voucher voor zaterdag 17 uur, de Darmstadt Card voor twee dagen en een Darmstädter welkomstgroet.

€ 137,– voor twee personen in een tweepersoonskamer. Reserveren van dit adventsarrangement kan bij Darmstadt Marketing GmbH telefonisch op +496151134511 of via email da-service@darmstadt.de.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.