Een meerderheid van de Nederlanders heeft last van een post-vakantiedip

Witte zandstranden, een frisse duik in het zwembad en een flinke portie vitamine D verruilen voor regen, werk en de dagelijkse realiteit valt veel Nederlandse vakantiegangers zwaar. Gemiddeld heeft meer dan de helft van de Nederlanders (56%) last van een post-vakantiedip bij thuiskomst. Dit blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Eliza was here.

Bijna helft van de Nederlanders verlangt in winter naar zonvakantie

Niet alleen terugkeren naar huis, maar ook de winter gaat veel Nederlanders niet in de koude kleren zitten. Bijna de helft (47%) verlangt naar het boeken van een ticket naar een zonnig oord in de koude wintermaanden. Ongeacht het seizoen, doet het vooruitzicht op vakantie veel mensen goed: 3 op de 4 (76%) Nederlanders vinden het fijn om een vakantie gepland te hebben om naar uit te kijken.

 

 

Een vakantie is niet alleen iets om naar uit te kijken, ook heeft het impact op het stressniveau van Nederlanders. Bijna een derde van Nederland (31%) geeft aan stress te ervaren in het dagelijks leven, en vrouwen (37%) zijn gevoeliger voor stress dan mannen (26%). Het boeken van een vakantie vermindert deze stress voor meer dan een kwart van de Nederlanders (29%). Op millennials (25-34) is dit effect nog sterker: bijna de helft (44%) is minder gestrest na het boeken van een trip.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.