Ontdek de verborgen schatten in Epirus met Eliza

Traditionele Griekse winkeltjes in smalle steegjes, schone stranden, prachtige natuur en historische cultuur. De streek Epirus op het Griekse vasteland heeft eigenlijk alles ineen te bieden. Niet zo gek dus dat de stad Parga populair is bij zowel toeristen als bij Eliza. En Eliza zou Eliza niet zijn, als ze niet verder kijkt dan Parga en ook in de omgeving een aantal bijzondere vakantieadresjes heeft gevonden.
cactus-villas-parga

Parga

Hoewel het markante stadje Parga op het vasteland van Griekenland is gelegen, heeft de sfeer hier verrassend veel weg van die op een eiland. Parga is gelegen tegen een berghelling, waardoor je vanaf de schaduwrijke terrasjes magische vergezichten hebt. De karakteristieke Venetiaanse huizen en bezienswaardigheden zoals het oude kasteel uit de elfde eeuw maken een bezoek zeer de moeite waard. De zee heeft hier bovendien het meest heldere water in de hele regio, wat deze stranden ideaal maakt voor snorkelen en duiken. Een goede plek is bijvoorbeeld Valtos Beach, waar je vissen in alle vormen, maten en kleuren kunt zien.

 

ZIE OOK: Meer toeristen naar Griekenland

 

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Daarom heeft zij in Epirus naast het levendige Parga ook het oude vissersdorpje Sivota ontdekt. In deze kleine havenplaats meren talloze zeiljachten aan. Het verveelt nooit om dit vanuit de restaurantjes naast de haven te aanschouwen. De kust rondom het typisch Griekse plaatsje wordt gekenmerkt door rotsachtige inhammen, prachtige baaien, een kristalheldere Ionische Zee en langgerekte stranden, die afwisselend met zand en met kiezels zijn bedekt. Ook de groene heuvels, bezaaid met pijnbomen, cipressen en olijfbomen, bieden Sivota een prachtig aangezicht.

 

 

Overnachten

Eenmaal in Sivota logeert Eliza graag in Cactus Villas. De gezellige villa’s met privé-zwembad liggen net buiten het centrum van Sivota en het uitzicht over zee is er fenomenaal. Ook Costa Smeralda, halfrond gebouwd als een amfitheater, biedt schitterend zeezicht en ligt vlakbij een van de mooiste stranden van Sivota. Eliza verblijft bovendien heel graag bij de gastvrije Griekse Agathi. Haar Agathi Studios zijn bovenop een heuvel gebouwd en hebben een magnifiek uitzicht over de bergen. Vanuit deze unieke accommodaties is van alles en nog wat te zien en te beleven. Met je eigen huurauto, die bij een vliegvakantie van Eliza was here altijd bij de prijs is inbegrepen, bezoek je bijvoorbeeld Meteora: zeer indrukwekkende kloosters, gebouwd op rotsen van miljoenen jaren oud en door UNESCO beschermd als werelderfgoed. Ook Zagoria is een bezoek waard. Hier vind je het authentieke Griekenland in de vorm van eeuwenoude stenen dorpjes, temidden van een adembenemende natuur. In Ionannina, de hoofdstad van Epirus, vind je veel typisch Griekse gewoonten en gebruiken, zoals die van de zilversmeden.
costa-smeralda-parga

Als je bent uitgeslenterd, heerlijk hebt geproefd van de lokale keuken en je hebt vergaapt aan de indrukwekkende natuur, wachten de prachtige en uitgestrekte stranden op je waar je heerlijk ontspannen kunt bijkomen. Of je ploft neer bij dat heerlijke zwembad van je eigen logeeradres natuurlijk!

Eliza was here

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Eliza was here is specialist in het aanbieden van bijzondere vakantieadresjes rond het Middellands Zeegebied.
Boek je een vliegvakantie op www.elizawashere.nl, dan is een huurauto altijd inclusief. Zo kun je zelf op zoek naar je vakantieadresje en de omgeving verkennen. Naast het aanbod van vliegvakanties, biedt Eliza was here ook autovakanties aan naar Spanje, Italië en Kroatië. Eliza was here is aangesloten bij de ANVR, SGR en de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website of bel naar tel. 010 -2700820.

Comments are closed.