Sportevenementen in Ischgl om naar uit te kijken

Fanatieke sporters kunnen zich weer gaan voorbereiden op de grote sportevenementen van 2020 in Ischgl. De 9e editie van de SilvrettaRun 3000 zal op 18 juli 2020 plaatsvinden. Van 5 tot 8 augustus 2020 gaat tijdens het 4-daagse mountainbike festival ook de Ischgl Ironbike weer van start. Eerder in het jaar wordt er voor de derde keer, van 2 tot 4 april, de Nordic Night Race in Galtür georganiseerd. Dit jaar worden er twee nieuwe onderdelen geïntroduceerd, de première van de Cross Country Climb en het gratis langlaufcentrum.

SilvrettaRun 3000

De uitdagende trailrun gaat dwars door het prachtige berglandschap heen en heeft verschillende afstanden. Nieuw dit jaar bij de SilvrettaRun is de ‘light route’ met een afstand van 19km. In 2020 kan er naast een individuele aanmelding ook een groepsaanmelding worden gedaan. De 3 snelste teams worden beloond. Alle deelnemers rennen naast hun eigen prestatie ook voor de stichting ‘Wings for Life’. Per deelnemer wordt er 5 euro van het inschrijfgeld gedoneerd aan Wings for Life. Zij zetten zich in voor dwarslaesie-onderzoek en behandelmogelijkheden.

 

 

Ischgl Ironbike

Tijdens de meest uitdagende en zwaarste mountainbike race van Europa, de Ischgl Ironbike strijden zowel amateurs als professionals van 5 tot 8 augustus om de ‘Silvretta kroon’. De race bestaat uit de Alpenhaus Trophy, de individuele race, het shorttrack evenement en op 8 augustus wordt er afgesloten met de marathon van zo’n 76.64 km. Een fantastische route waarin mountainbikers hun weg door de bergen van de Silvretta Arena vechten.

 

 

Galtür Nordic Volumes

In april 2020 wordt de eerste editie van het langlaufevenement ‘Galtür Nordic Volumes’ gepresenteerd. Iedereen die het op wilt nemen tegen de profs kan op 2 april meedoen aan de welbekende Galtür Nordic Night Race waarmee het driedaagse evenement wordt afgetrapt. De 16 snelste deelnemers, na een kwalificatieronde van 500 meter, gaan door naar de laatste rondes. Onder de winnaars wordt een geldprijs van 7.900 euro verdeeld. Ook voor de kleintjes wordt er een race georganiseerd om een voorproefje te krijgen op de echte wedstrijdgeest.

Inspirerende & Betrouwbare informatie over vakantieland Oostenrijk

We hebben de 5 beste tips over Oostenrijk voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Oostenrijk tips direct te ontvangen.

 

Op zaterdag 4 april zal in Vermunt de allereerste wedstrijd van de langlaufrace Cross Country Climb worden gehouden. De wedstrijd begint in Galtür, gaat naar Bielerhöhe, en dan weer terug. Je kunt je voor 29 februari nog aanmelden met een korting van 10 euro. Op 3 en 4 april biedt het gratis langlaufcentrum techniektips aan die door getrainde instructeurs van de skischool in Galtür worden gegeven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.