De eerste sneeuw is gevallen in skidorp Park City, Utah!

Rond het skidorp Park City, drie kwartier rijden van Salt Lake City, vind je een aantal skigebieden met een eigen karakter. Zo is er het luxe Deer Valley dat 7 december is geopend en het grote Park City Mountain die 22 november al haar deuren opende. Wat ze gemeen hebben? The Greatest Snow on Earth®! Via het platform Wintersport Utah kun je reizen boeken naar deze en andere skigebieden in de Amerikaanse staat Utah.

Het grootste skigebied van de VS: Park City Mountain

In de zomer van 2015 heeft Park City Mountain een groots ontwikkelingsproject ondergaan waardoor het skigebied is gekoppeld aan ‘Canyons Resort’. Nu is dit met 3.000 hectare piste het grootste skigebied van Amerika. Het gebied heeft alles in huis voor iedere wintersporter. Naast 348 strak geprepareerde pistes heeft Park City Mountain namelijk ook nog eens 8 funparks, een super pipe en een mini pipe.

Bijzonder aan dit skigebied is dat je ook de rijke mijngeschiedenis al skiënd beter kunt leren kennen dankzij de Silver to Slopes Historic Mining Tour. Het is een gratis tour o.l.v. een gids die je alles vertelt over de mijnen en het skiën.

 

 

Deer Valley ligt vlakbij Park City Mountain en is een eerste klasse skigebied met luxe faciliteiten zoals ski valet services, perfect geprepareerde pistes, kinderopvang op locatie en gastronomie van een hoog niveau. Daarnaast is het mogelijk om op de piste te verblijven bij bijvoorbeeld The Lodges at Deer Valley; een vier sterren hotel met luxe faciliteiten als een hot tub en fitnessruimte.


Niet gek dat Deer Valley in 2019 door lezers van het Amerikaanse SKI Magazine is uitgeroepen tot het beste skigebied voor lodging en service van Noord-Amerika. Van december tot april kunnen skiërs zich uitleven op de 103 perfect geprepareerde pistes met een totale lengte van 99 km. Het skigebied is afwisselend met haar steile buckelpistes, geweldige off-piste mogelijkheden en fijne bospaadjes. Vooral de skiër met enige ervaring kan zich uitleven in Deer Valley, maar ook voor beginners valt er genoeg winterpret te beleven.

 

 

Een wintersport in Utah kun je gemakkelijk combineren met een bezoek aan Salt Lake City. De stad ligt op drie kwartier rijden van de verschillende skigebieden rondom Park City en heeft alles in huis voor een goedgevulde stedentrip. Bezoek een van de vele musea, muzikale evenementen, hippe uitgaansgelegenheden of ga een middag shoppen bij een van de vele binnen- en buiten winkelgebieden.

Waarom wintersporten in Utah?

Behalve dat de skigebieden voor iedereen iets te bieden hebben en goed bereikbaar zijn vanuit Salt Lake City, is wintersporten in Utah een fantastische ervaring. Niet voor niets is de slogan “The Greatest Snow on Earth®”: in dit gedeelte van de Rocky Mountains valt gemiddeld 13 meter fijne poedersneeuw per jaar. Daarnaast zijn hier ook twee van de in totaal drie ski-only gebieden in de Verenigde Staten te vinden (Alta en Deer Valley). De geweldige backcountrymogelijkheden zorgen ervoor dat ook freeriders hier hun hart kunnen ophalen.

Reizen naar Utah in de winter

De reizen die worden aangeboden zijn samengesteld door verschillende reisorganisaties. De reizen verschillen in duur; zo zijn er pakketten waarmee je op een 6-daagse of 9-daagse skitrip naar Utah gaat, maar ook reizen van twee weken waarbij je niet alleen gaat skiën in een van de skigebieden maar ook op avontuur gaat naar de nabijgelegen National Parks, zoals Zion en Bryce National Park en de Grand Canyon. De uitstekende bereikbaarheid met de rechtstreekse vlucht van Delta Air Lines naar Salt Lake City International Airport vanuit Nederland en het feit dat de skigebieden op minder dan 45 minuten rijden van de luchthaven liggen, maken Utah ook voor Nederlandse wintersporters een ultieme wintersportbestemming.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.