Park City in Utah is de snelst bereikbare Amerikaanse skibestemming vanaf Amsterdam

Met de directe vlucht vanaf Amsterdam naar Salt Lake City wordt Amerika’s grootste skigebied, Park City Mountain Resort in de staat Utah in één keer op de kaart gezet als snelst bereikbare skibestemming.

main-st-avond-lichtjes

Reistijd vergelijkbaar met autorit naar Europa’s grootste skigebied

Het klinkt bizar maar toch is het zo: als je de incheck (2 uur) , de vluchtduur (10u45min) en vervolgens aankomst/douane (1 uur) en busritje van een half uur naar Park City bij elkaar optelt dan ben je feitelijk niet veel meer reistijd kwijt dan per auto naar bijvoorbeeld Val Thorens in Les Trois Vallées in Frankrijk.

 

 

Typisch Amerikaans en aan de voet van het grootste skigebied in de USA

Park City is een voormalige zilvermijnstadje en stamt uit de 19e eeuw. Het bruisende middelpunt is de historische Main Street. Hier herleeft de old-american charm, met saloons, restaurants, bars en een rijk cultureel aanbod van theaters en bioscopen. Het skigebied werd vorig jaar verbonden met ‘buur’ The Canyons. Hierdoor ontstond het grootste skigebied van Amerika: Park City Mountain Resort, met meer dan 300 trails en pistes.

 

 

Epicentrum Sundance Film Festival van Robert Redford

Park City is tevens het epicentrum van het aanstaande Sundance Film Festival. Initiator van dit mega-filmevent – na Cannes de grootste – is filmster Robert Redford. Ooit gestart in 1981 in zijn eigen kleine skiresort Sundance, een tiental kilometers verderop, met als doel om jonge filmmakers een kans te geven. Nu zijn Park City en Salt Lake City de locaties om de 40.000 bezoekers te herbergen. De eerstvolgende editie van het Sundance Festival vindt plaats van 19 tot 29 januari 2017, met als speciale gast Al Gore, die hier zijn opvolger van An unconvenient truth in première laat gaan.

main-street-utah-stelletje-sneeuw

Salt Lake City wordt 4 per week direct vanaf Amsterdam aangevlogen door Delta Air Lines. WintersportCanadaAmerika.nl is momenteel de enige reisorganisatie in Nederland die wintersportreizen aanbiedt naar de Park City Mountain Resort.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.