Niet te missen 5-jaarlijks event: de Dans van de Dwergen op La Palma in 2020

Geen eiland met zoveel folklore, legendes en ‘fiesta’s’ als het Canarische eiland, La Palma. De ‘Bajada de la Virgen de las Nieves’, de processie van de ‘Maagd van de sneeuw’, die slechts om de 5 jaar plaatsvindt, spant de kroon. Van 28 juni tot 5 augustus 2020 is het weer zover in de hoofdstad Santa Cruz de la Palma. Van over heel de wereld komen mensen om dit uniek spektakel te aanschouwen.

Uniek erfgoed om de vijf jaar

Vanaf 28 juni tot 5 augustus 2020 is er een uitgebreid programma van ludieke en religieuze evenementen die straten en pleinen van La Palma vullen met kleur, magie en toewijding. Van 28 juni tot 11 juli vinden de voorbereidende taken plaats om het religieuze beeld vanuit het heiligdom naar het hart van de historische stad over te brengen. Zolang de viering duurt, woont de Maagd in de kerk El Salvador, op de Plaza de España.

 

 

Op 28 juni trekken pelgrims van over het hele eiland naar de hoofdstad, gekleed in traditionele kostuums. Ze brengen 42 stukken zilver waarmee de troon van de Maagd wordt gebouwd. Tot 5 juli wordt de Semana Chica (kleine week) gevierd met o.a. een feeërieke nachtparade van de Pandorga waarbij kinderen duizenden lantaarns dragen door de donkere straten van de stad.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

Vanaf 5 juli begint de Semana Grande (grote week). Dan is het tijd voor het defile van de ‘Gigantes y Cabezudos’, de parade van de gemaskerde mensen. Op woensdag 8 juli wordt de dans El Minué, in roccoco stijl, opgevoerd door 24 jonge paren dansen. Dit wordt afgewisseld met de Danza de los Acróbatas, de dans van Acrobaten.

Het hoogtepunt van hun reis: de dans van de dwergen

De ‘Danza de los Enanos’ drijft de festiviteiten naar een hoogtepunt op donderdag 9 juli. Aanvankelijk is er een sober en ingetogen zang van de monniken, matrozen, studenten en pelgrims. Na het lied verdwijnen deze mannen om dan na enkele seconden weer tevoorschijn te komen als dwergen. Kleurrijke figuren met gigantische Napoleontische hoeden die een amusante traditionele polkadans doen. De show duurt maar kort en wordt tijdens de avond een paar keer herhaald in het openlucht theater van de stad. Gedurende de hele nacht wordt op strategische plaatsen in de hoofdstraat de dans nog herhaald. Om bij dageraad te eindigen bij de Barco de la Virgen (het schip van de maagd). De snelle transformatie van monnik tot dwerg is een geheim dat overgaat van vader op zoon.

 

 

Op zondag 12 juli 2020, kondigt het ochtendgloren het ultieme moment aan. Opnieuw verzamelen zich duizenden toeschouwers. Ditmaal voor de grote en ingetogen intrede van de ‘heilige maagd van de sneeuw’ op de Plaza España. Om de patrones te eren, gaan de vieringen en culturele evenementen nog door tot 5 augustus 2020. Daarna roept het heiligdom haar onverbiddelijk terug.

Ready, set, book!

Van over heel de wereld zakken mensen af om dit unieke moment mee te maken. Er is maar een beperkt aantal kaartjes om de spektakels bij te wonen, dus snel zijn is de boodschap.Volgende hotels zijn het best gelegen om je klanten dit event te laten bijwonen: Parador Isla de La Palma**** (TUI en Caractere), Hacienda San Jorge*** (TUI ), La Caleta en H10 Taburiente Playa**** (TUI ).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.