Nederlandse airline Fly Caribbean Direct start medio 2020 met vluchten

Vanaf medio 2020 gaat de nieuwe Nederlandse airline Fly Caribbean Direct (FLY-CD) vluchten uitvoeren tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De luchtvaartmaatschappij, die onder Nederlandse vergunning opereert, biedt met een dagelijks schema vakantievluchten aan die vooral via touroperator pakketten worden verkocht.

Stephan Huisman

Het initiatief van FLY-CD komt uit de koker van Stephan Huisman die al meer dan 10 jaar ondernemer is binnen de reisbranche. In Zuid-Amerika werkt hij samen met een ervaren team van managers uit de luchtvaartwereld en lokaal krijgt hij support van de grootste touroperators. FLY-CD gaat vluchten uitvoeren met twee geleasede Airbus A320 toestellen.

 

Lees ook dit artikel: Ontdek Bonaire van top tot teen!

 

“Ik ben heel erg blij te kunnen aankondigen dat FLY-CD halverwege volgend jaar met vluchten gaat starten. We zien veel potentieel voor vakantievluchten tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Dat wordt ondersteund door onze lokale partners, de touroperators, die stoelen bij ons inkopen om zo pakketreizen naar de diverse bestemmingen te gaan aanbieden”, aldus Stephan Huisman, Co-Founder Fly Caribbean Direct.

 

 

Medio 2020 wordt in Zuid-Amerika gevlogen vanuit de steden Buenos Aires en Cordoba (Argentinië) en Sao Paolo en Brasilia (Brazilië). Bestemmingen in het Caribisch gebied zijn Aruba, Bonaire, Punta Cana (Dominicaanse Republiek), Cancun (Mexico) en Havana (Cuba). Het is de bedoeling daarna op korte termijn ook St. Maarten en Orlando en Miami in Florida (USA) toe te voegen.

Economische impact

Voor het Nederlandse eiland Bonaire, dat grotendeels draait op het toerisme, geeft de start van Fly Caribbean Direct een boost aan de lokale economie. Er worden banen in de toerismesector gecreëerd en ook ontstaan er nieuwe luchtvaartverbindingen en cargo mogelijkheden. De twee Airbus toestellen worden op Flamingo Airport Bonaire gestationeerd.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.