Zoektocht derde Stadsfotograaf Tilburg van start

Sinds 1 november is Citymarketing Tilburg op zoek naar de derde Stadsfotograaf van Tilburg. De wedstrijd – die eind 2017 voor het eerst werd gehouden – roept gedreven Instagrammers, amateurfotografen én fotoprofessionals uit Tilburg op om hun creativiteit de vrije loop te laten rond het thema ‘transitie’.

Aspirant-Stadsfotografen krijgen tot en met 13 december de tijd om hun foto op hun eigen Instagram-kanaal te publiceren inclusief een korte uitleg bij de foto. Deelnemen kan alleen door Ticket to Tilburg in het bericht te taggen (@tickettotilburg) en de hashtag #stadsfotograaftilburg2020 te gebruiken. De winnaar wordt op 20 december bekendgemaakt in de LocHal, waar de tien finalisten inclusief de winnende foto worden geëxposeerd. De winnende foto is goed voor €1000,- prijsgeld en zal gebruikt worden in de januari-campagne van Ticket to Tilburg. De titel ‘Stadsfotograaf’ kent ook verplichtingen.

 

 

Zo moet de winnaar in 2020 maandelijks een foto aanleveren rond een vooraf bepaald campagne-thema. Deze foto’s kunnen rekenen op flink wat zichtbaarheid op de online kanalen van Ticket to Tilburg. De website alleen wordt maandelijks door meer dan 5000 unieke bezoekers bezocht.

Competitie etaleert trots voor de stad

De eerste oproep, twee jaar geleden, resulteerde in de aanstelling van Evi de Werd als Stadsfotograaf in 2018. In 2019 nam Chris Oomes het stokje van haar over. Hij publiceerde ook een fotoboek waarvoor hij iconische plekken in Tilburg vastlegde. Citymarketeer en jurylid Ben Smit:

“Chris heeft zijn taak op indrukwekkende wijze ingevuld.

Zijn productie lag hoog. Komend jaar vragen we de nieuwe Stadsfotograaf om ons maandelijks een foto aan te leveren die aanhaakt bij ons maandthema. Zo sluiten de foto’s aan bij de communicatielijn van Ticket to Tilburg. De nieuwe Stadsfotograaf krijgt dus in ieder geval één klus per maand. Maar meer foto’s zijn altijd welkom!” De wedstrijd is in het leven geroepen om het ambassadeurschap van Tilburgers te activeren en te laten zien hoe mooi en veelzijdig de stad is. Smit vervolgt: “Actieve bewoners zetten al jaren mooie beelden op Instagram van de stad, de culturele highlights, de mensen en het lekkere eten. Die trots willen we etaleren. De titel ‘Stadsfotograaf’ is echt een eretitel. Ik hoop dat er weer veel enthousiastelingen gehoor geven aan onze oproep.”

 

 

Deelnemers aan de Stadsfotograaf-competitie dienen met hun beeld in te haken op het thema ‘transitie’. Ben Smit: “Transitie in de breedste zin van het woord. Overal in Tilburg zijn transities waar te nemen. In het straatbeeld, op plekken waar gebouwd wordt bijvoorbeeld. Maar ook in de natuur en bij Tilburgers zelf.” Alle foto’s worden beoordeeld door een vierkoppige jury bestaande uit afscheidnemend Stadsfotograaf Chris Oomes, Camiel Donders (directeur Drawing Light), Ivan Mols (mede-directeur tilburg.com) en Ben Smit (Citymarketing Tilburg).

Praktische informatie

Belangrijke data

• De wedstrijd loopt van 1 november tot en met 13 december 23:59u
• De uitslag wordt op 20 december bekendgemaakt in de LocHal, Tilburg
• De expositie in de LocHal is te zien van 20 december 2019 tot en met 31 januari 2020

Voorwaarden & specificaties

• Deelnemen kan alleen via Instagram
• Deelnemers kunnen slechts één foto gebruiken als inzending
• Foto is voorzien van een korte tekstuele uitleg, hashtag #stadsfotograaftilburg2020 en tag @tickettotilburg
• Foto haakt in op thema ‘transitie’
• Foto is 1920 bij 1080 pixels (liggend formaat)
• Foto is in kleur

Finalisten & winnaar

• De tien finalisten krijgen persoonlijk bericht via Instagram en worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking
• Deelnemers die niet tot de finalisten behoren, worden hiervan niet persoonlijk op de hoogte gesteld
• De winnaar wordt op onpartijdige wijze gekozen door een vierkoppige jury
• Het prijzengeld voor de winnaar bedraagt €1000,-
• De winnaar mag zich heel 2020 Stadsfotograaf van Tilburg noemen
• De winnaar levert tenminste 11 aanvullende foto’s t.b.v. Citymarketing Tilburg
• Foto’s gemaakt in de functie van Stadsfotograaf worden getoond op tickettotilburg.com en aanverwante social media kanalen, op tilburg.com en op merktilburg.nl.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.