Algarve in teken van cultuur tijdens wintermaanden

Een beetje reiziger kent de Algarve van zijn award-winnende stranden en spectaculaire kustlijn, maar er is buiten het hoogseizoen nog zoveel meer te ontdekken in Zuid-Portugal. Neem de indrukwekkende verzameling culturele evenementen tijdens 365 Algarve: van authentieke muziek-, dans- en toneelvoorstellingen tot film, street art, gastronomie en nog zoveel meer. Zo staat de bezoeker zomaar met een spuitbus of wijnglas in zijn hand, of doe je als gast mee met het vieren van lokale gebruiken tijdens het Amandelbloesem- of Smokkelaarsfestival.

Street art of muzikale wandeling?

365 Algarve biedt buiten de zomermaanden een indrukwekkende aanvulling op het culturele aanbod van de regio. Het festival vindt elk jaar plaats van oktober tot en met mei en laat zien wat de Algarve te bieden heeft op het gebied van cultuur; vaak spelen de evenementen zich buiten de gebaande paden af. Zo is het mogelijk in Lagos een tour te volgen langs een unieke verzameling street art in deze charmante stad. Als deelnemer van Street Art Lab is er de mogelijkheid om meteen zelf aan de slag te gaan met stencils en spuitbussen. Voor liefhebbers van rust en natuur is er Em canto pelo Algarviana; waarbij meerdere keren per maand een wandeling over de eeuwenoude Via Algarviana-route wordt gecombineerd met betoverende koorzang.

 

Lees ook dit artikel: 5 tips voor Kerst in Portugal

 

Jazz in the Wineries

De Algarve staat nog niet overal bekend als producent van bijzondere wijnen. Maar daar komt verandering in met Jazz in the Wineries; tijdens deze concertserie doen gerenommeerde jazzmuzikanten elke maand meermaals wijnhuizen in de regio aan om het publiek te trakteren op de beste jazzmuziek. Het proeven van een glas mooie Portugese wijn kan hierbij niet ontbreken.

 

 

Unieke gastronomie en lokale cultuur

Bij het Forgotten Food Festival in de Algarve worden alle zintuigen geprikkeld; gerechten zijn geïnspireerd op verschillende lokale ecosystemen én worden altijd bereid met verse ingrediënten van lokale leveranciers. De maaltijden worden geserveerd op bijzondere locaties door de gehele regio; van Aljezur aan de kust tot Loulé in het hart van de Algarve en van Monchique in het binnenland tot aan Tavira, vlakbij de Spaanse grens. Liefhebbers van lokale cultuur vieren in februari feest tijdens het Amandelbloesem festival, waar een wandeling door de natuur kan worden gecombineerd met Portugese fadomuziek en het proberen van authentieke lokale gerechten. In maart is er het Festival Do Contrabando, ofwel het Smokkelaars-festival, met als hoogtepunt de feestelijke opening van een drijvende brug over de Guadianarivier. Verder ervaart de bezoeker tijdens deze drie dagen de sfeer van het echte Alcoutim met oude ambachten, street art en lokale tradities.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.