5 tips voor Kerst in Portugal

De voorbereidingen op de kerstvakantie zijn al in volle gang. Wie op zoek is naar een bestemming met het hele jaar door een aangenaam klimaat en op hooguit 3 uurtjes vliegen, komt al snel uit bij Portugal. Naast de diversiteit die het land te bieden heeft, wordt de voorpret compleet bij het zien van de vele kerstactiviteiten die door het hele land gepland staan. Van het genieten van verschillende muziek en cultuuractiviteiten tot aan het doen van de allerlaatste kerstinkopen.

De 5 leukste ‘Kerst’ in Portugal tips

1. Een stedentrip naar Lissabon of Porto in de kerstperiode is als een bezoek aan ‘winter wonderland’. De steden zijn dan vooral rond de bekende winkelstraten prachtig verlicht. De vele kerstmarkten bieden een mooie uitkomst voor de laatste kerstinkopen. Een absolute must-do in Lissabon is een bezoek aan Quinta da Regaleira (Sintra). In dit prachtige kasteel worden verschillende liveconcerten gegeven. Een muzikale omlijsting van een bezoek aan de hoofdstad.

 

 

2. Op zoek naar de ideale kerstsfeer maar wegblijven uit de drukte van de hoofdstad, bezoek dan de stad Viseu en het stadje Óbidos. De stad Viseu die is verkozen tot een van de beste steden in Portugal om in te wonen, is dan volledig gedecoreerd met traditionele verlichtingen. Elke dag worden verspreid over de stad verschillende kerstconcerten gegeven. Met de intrede van de maand december verandert het stadje Óbidos in een fantasiewereld, een magische plek voor jong en oud. Hier wordt het huis van de Kerstman nagebouwd, kun je wandelen langs de kerststal, meedoen aan spellen, schaatsen in je t-shirt op de ijsbaan of genieten van verschillende shows.

 

 

3. De meeste Portugezen hebben tijdens de feestperiode een Kerststal in huis. De Kerststallen gemaakt in Alentejo, Estremoz hebben een buitengewone reputatie en staan zelfs op de Unesco lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Het vakmanschap van Estremoz kleifiguren dat dateert uit de 17de eeuw zijn kleifiguren gekleed in de regionale kledij van Alentejo of de kleding van religieuze christelijke iconografie.

4. Wie kiest voor het meest zuidelijke puntje van Portugal, Algarve, is zo goed als verzekerd van een kerst met volop zon. Wie naast flaneren langst de stranden, golfen en fietsen ook cultuur wil snuiven is een bezoek aan de expositie ‘Século dos Mares’ (Eeuw der Zeeën) een aanrader. Deze expositie met beelden uit keramisch gres verrast de bezoeker met de originaliteit waarmee de zeewezens worden getoond. Tegelijkertijd zet het je aan het denken over de dreigende vervuiling van ons milieu en de oceaan.

5. Altijd al oud en nieuw willen vieren op een eiland? Bezoek dan het Portugese eiland Madeira of de negen parels van het eiland Azoren midden in de oceaan. Het amfitheater van Funchal op Madeira wordt omgetoverd tot een ware kersthal verlicht met duizenden lichtjes die door de hele stad lopen. Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een bijzondere vuurwerkshow van meer dan 10 minuten die de lucht boven Funchal in alle kleuren schildert. Bij het ontwaken de volgende dag, kun je je geen betere plek wensen om het nieuwe jaar te beginnen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.