Kersttijd in Marburg in het Lahntal

In de kersttijd heerst er in Marburg een heel bijzondere sfeer. Er zijn kerstmarkten met sfeervolle lichtjes en de geur van glühwein en de straten en steegjes zijn feestelijk versierd. Deze unieke sfeer van verwachtingsvolle bedrijvigheid en voorpret is ook voelbaar in de kerken met hun liefdevol ingerichte kerststallen – daar moet je wel een warm en goed gevoel van krijgen!

En dat alles tegen het decor van de middeleeuwse stad, waar de verhalen en sprookjes uit vroeger tijden vanzelf weer tot leven komen. Begin december opent het ijspaleis Marburg zijn poorten. De dagelijks geopende overdekte ijsbaan is leuk voor het hele gezin en biedt een afwisselend programma. www.marburg-tourismus.de

De kerstmarkt in Gießen

Vanaf 29 november ruikt het op de kerstmarkt in Gießen in de straten weer naar gepofte kastanjes, gebrande amandelen en glühwein. Bezoekers kunnen dan t/m 30 december dagelijks het gevarieerde aanbod bekijken bij meer dan vijftig kramen en leuke cadeau-ideeën opdoen. www.giessen-entdecken.de

 

 

Kerststadswandeling ‘Alle jaren Werther…’ in Wetzlar

Kerst 1773 in Wetzlar: Kilian en zijn vrouw Trude hebben een bloeiende handel in Trude’s originele Frankfurter marsepeinkoekjes. Goethe’s moeder, Catharina Elisabeth Goethe, heeft ook deze winter de lange reis naar Wetzlar gemaakt, met in haar bagage enkele kerstcadeautjes voor de kinderen van de familie Buff. Johann Wolfgang Goethe werkt in Frankfurt aan een nieuw toneelstuk, waarvan de titel al vaststaat: ‘Werther’…

 

 

Onder het motto ‘Alle jaren Werther…’ nodigt Wetzlar bezoekers van 29 november t/m 18 december uit voor een kerstwandeling door de stad van Goethe. www.wetzlar.de

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

De kerstmarkt van Weilburg onder de romantische lichtjestent

De kerstmarkt van Weilburg hult de stad in een romantisch licht. Van 13 t/m 15 december en van 20 t/m 22 december brengt de in kerstsfeer versierde oude binnenstad met zijn slot en marktplein bezoekers in vervoering. Op het marktplein is onder de lichtjestent een sfeervol kerstdorp opgebouwd. In de huisjes kunnen kunstnijverheidsproducten en allerlei prachtige kerstartikelen worden bewonderd. www.weilburg.de

Christkindlmarkt – kerstsfeer in Limburg

Vanaf 29 november is de binnenstad feestelijk versierd en is er ook een sfeervol muzikaal omlijstend programma. Het palet van culinaire specialiteiten reikt van verschillende glühweinvariaties en geflambeerde bowl tot een halve meter worst of de Rauchzipfel-worst. www.limburg.de

Ambachten en kunstnijverheid in Nassau

In de unieke ambiance op het slotplein van het Stein’sche Schloss en rondom het historische stadhuis wordt de Nassauer kerstmarkt gehouden met interessante ambachten, de mooiste kunstnijverheidsproducten, eersteklas design, allerlei eenvoudige, maar fraaie voorwerpen en uiteraard heel veel lekkers voor de inwendige mens. Dat alles is hier van 6 t/m 8 december 2019 te vinden bij de vele kramen en stands.
Voor het stadhuis geeft een smid een demonstratie. In de slotkelder kunt u adventsbloemsierkunst ‘live beleven’. Ook de zijvleugel van het slot opent tijdens de adventsmarkt zijn deuren. www.nassau-touristik.de.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.