Groot deel van programma De Amsterdamsche Kerstmarkt bekend

20-23 december vindt de gratis toegankelijke eerste editie van De Amsterdamsche Kerstmarkt plaats op de Westergas in Amsterdam-West. Met een take-over van Kunstbende, een speciaal filmprogramma van Cineville en Het Ketelhuis, een dagelijkse Vintage Per Kilo sale, een ijsbaan en een afsluitend feest door Fiesta Macumba Soundsystem is het grootste deel van het feestelijke programma inmiddels bekend.

Kerstfestival

Naast de markt als belangrijk onderdeel, wordt De Amsterdamsche Kerstmarkt vooral ook de beleving van een kerstfestival. Dagelijks wordt er tot laat in de avond gedanst: vrijdagmiddag om 16:00 uur is de aftrap met De Grote Amsterdamsche Kerstborrel. Zaterdag heeft het thema van De Heilige Nacht met in de avond een programma door Radio Radio en op zondag klinken er smartlappen en guilty pleasures tijdens Mokums Glorie. Tot slot wordt op maandag Exotisch Kerstfeest gevierd met een Hiphop Kerstborrel door Juicy x Fuego en de Feliz Navidad Closing met Fiesta Macumba Soundsystem.

 

 

Ook is er aandacht voor veel andere culturele smaakmakers. Zaterdagmiddag neemt Kunstbende voor enkele uren de complete Amsterdamsche Kerstmarkt over met optredens van (oud)winnaars en bekende gezichten. Ook het Torpedo Theater, bekend als het kleinste theater van Amsterdam, zal tweemaal ten tonele verschijnen. Het kinderprogramma voor de allerkleinsten wordt dagelijks verzorgd door Westergasjes. In samenwerking met Het Ketelhuis en Cineville is een filmprogramma samengesteld. Op vrijdag de 20e om 21:45 uur draait Die Hard, met na afloop de Cineville Kerstknalfuif, en op zondag de 22e om 15:00 uur wordt White Christmas vertoond.

 

 

Het Machinegebouw biedt een dagelijks onderkomen aan de pop-up store van Vintage per Kilo. Dagelijks staan zij er met een grote selectie aan vintage uit de jaren 50 tot 90. Verder is er zowel binnen als buiten een veelvoud aan in kerstsferen gehulde marktkramen, winterbars en foodtrucks te vinden.

De Amsterdamsche Kerstmarkt in het kort

Het vierdaagse kerstfestival op de Westergas in Amsterdam is gratis toegankelijk. 20-23 december staat de Amsterdamsche Kerstmarkt in het teken van winterse gezelligheid, (live) muziek, eten en drinken, markt, kinderactiviteiten, een gevarieerd cultureel programma en iedere avond groot feest.

  • Vrijdag 20 december: 16:00 – 23:00 uur
  • Zaterdag 21 december: 12:00 – 23:00 uur
  • Zondag 22 december: 12:00 – 23:00 uur
  • Maandag 23 december: 12:00 – 23:00 uur


In samenwerking met: Westergas • Gemeente Amsterdam • Cineville • Het Ketelhuis • Jägermeister • Radio Radio • Eventcare • Nightcare • Vintage per Kilo • Torpedo Theater • Kunstbende • Unicef • Westergasjes • Fiesta Macumba • Juicy • En vele anderen

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.