Slapen in bijzondere accommodaties in Finland waar je geen oog dicht wilt doen

Op vakantie in Finland kunnen toeristen kiezen uit duizend en een hotels en motels. Maar vakantiegangers die een keer iets anders willen, komen in Finland ook ruimschoots aan hun trekken. Er zijn bijzondere accommodaties om de overweldigende sterrenhemel en het noorderlicht vanuit het comfort van je bed te bewonderen. Wat te denken van een overnachting in hotelkamer gemaakt van blokken ijs, een iglo van glas, een houten ‘kota’ met panoramisch glazen dak of in weelde verblijven in een van de meest luxe lodges in Finland – Járvi Lodge, vanuit een hut beren spotten of in een ijshotel logeren.

Aurora Village

Een bijzondere accommodatie in de plaats Ivalo in het Noorden van Lapland: Aurora Village. Het resort biedt 25 ‘Aurora’ houten kota’s met glazen daken aan, ideaal dus om vanit je bed het noorderlicht (Aurora Borealis) te spotten. De vrijstaande huisjes zijn comfortabel ingericht, hebben verwarming, douche en toilet, Espresso koffiemachine, wifi en de panoramische ramen zijn verwarmd, dus sneeuw blijft er niet op liggen. Geschikt voor maximaal 4 personen. Privacy is door de hoge plaatsing van de dakramen gewaarborgd.

 

 

Arctic TreeHouse Hotel

Wanneer Wallpaper Magazine aandacht besteedt aan je hotel, weet je wel dat het snor zit. Het Arctic TreeHouse in Rovaniemi is een prachtig complex met een centraal gelegen stervormig receptiegebouw en vrijstaande op palen gebouwde kamers. Ze staan op een glooiende helling en vanwege de grote van-vloer-tot-plafond ramen biedt het een mooi uitzicht op de bossen en het noorderlicht. Het interieur is Scandinavisch ingericht. Het dak is met mos bedekt en blendt dus mooi in met de omgeving.

 

 

Jávri Lodge

Rust, ruimte, stilte, bossen en gelegen in Saariselkä, in het Urho Kekkonen National Park, aan de rand van een meer; dat is Jávri Lodge. Het kleinschalig hotel met 13 kamers wordt tot een van de meest luxe accommodaties in Finland gerekend waar alleen volwassen mogen overnachten. Het was het buitenverblijf van de voormalige president Urho Kekkonen waar d egroten der aarde verbleven waaronder President Ford. De huidige eigenaar liet het in 2017 grondig verbouwen met een strak en vrij minimalistisch interieur. De vier Skyview Suites op dee eerste verdieping hebben panoramische van vloer tot plafond ramen.

Glazen iglo’s

Een iglo gebouw van glas. Jazeker, en Levin Iglut nabij Levi in Noord Lapland heeft er maar liefst 27. Er zijn 3 types, de Suite Iglo van 53m² met eigen terras en jacuzzi, een Prime Superior Iglo van 23m² en de Superior Iglo. Ontbijt in het mooie Aurora Skyrestaurant is inbegrepen. Voor families is er zelfs een Northern Lights House te huur met een woonkamer met fantastisch uitzicht op het landschap en de sterrenhemel. Mocht het een keer bewolkt zijn, dat kun je op het plafond in de woonkamer het magische nooderlicht en een sterrenhemel projecteren.

Kalle’s Inn

Een eerste rang bioscoopstoel. Zo zou de locatie mogen omschrijven van de acht glazen huisjes van Kalle’s Inn aan de westkust van Finland nabij Vaasa. Gelegen aan de Botnische Golf biedt het zicht op de duizenden eilanden van de Kvarken archipel. De slaapkamer biedt een 180 graden uitzicht op de zee en de sterrenhemel, voor privacy kunnen de lamellen neergelaten worden.

Northern Lights Ranch

200km ten noorden van de poolcirkel nabij de stad Levi ligt een ander bijzondere accommodatie: de Northern Lights Ranch met 16 moderne vrijstaande blokhutten die ze Sky View Cabins noemen. De slaapkamer is vrijwel geheel door glas omgeven en omdat hier geen enkele lichtvervuiling is, kun je perfect het winterlandschap en het noorderlicht aanschouwen. Er zijn vier typen Sky View Cabins waarvan enkele met een eigen sauna en/of hot tub.

Luxe – luxer – deluxe: de L7 Lodge

Ten noorden van Ylläs ligt het kleine plaatsje Äkäslompolo, locatie van het mooie Ylläshumina hotel dat gerund wordt door de Qvist familie. In 2018 kregen ze de kans om ten noorden van het dorp een wildernislodge te kopen en om te toveren tot een supermooie accommodatie. Het ligt in een bos van 28 hectare, pal aan een rivier en een meer en het grenst aan het prachtige Pallas-Ylläs Nationaal park. Met 7 slaapkamers zeer geschikt voor kleine vriendengroepen of families.

Slapen in een kamer van ijs

Het Apukka Resort op een kwartiertje rijden van Rovaniemi biedt een keur aan verrassende accommodaties. Een hele ‘coole’ overnachting zijn de ‘blokhutten’ gemaakt van ijsblokken: de temperatuur binnen schommelt van 0 tot – 5 graden maar je slaapt in een superisolerende slaapzak en op rendierhuiden. Of kies voor de Komsio suite, een moderne versie van een oud Sami gebruik. Het is een soort houten tipivormige hut met bovenin een glazen nok waar je vanuit je bed een wondermooi uitzicht hebt.

SkyCabins van Hotel Ukkohalla

Op een berghelling heeft hotel Ukkohalla in de regio Kainuu 10 prachtige houten SkyCabins laten bouwen met schitterend uitzicht op de omgeving. Kitchenette douche, toilet, elektrisch verstelbaar bed en natuurlijk hebben de slaapkamers glazen wanden en plafonds.

Een ijshotel in Kemi

Wanneer je er voor staat, denk je even dat je droomt maar dit hotel is iedere winter realiteit. Tonnen sneeuw en ijsblokken wordt gebruikt om dit ijskasteel van ijs vanaf 1996 jaarlijks op te bouwen in de plaats Kemi aan de Botnische Golf. De kamers hebben ook nog eens prachtige versieringen. Ook een geweldige ervaring is lunchen of diner in het IceRestaurant365 dat wel het hele jaar geopend is.
Daarnaast heeft dit resort ook mooie ‘seaside glass villas’, houten accommodaties met zeezicht, ook deze slaapkamers zijn omgeven door glas.

Beren spotten deluxe

Het gebied tussen Suomussalmi en Kuhmo ten oosten van Kainuu is waar Wild Taiga opereert – een groot aantal kleinschalige bedrijven die allerlei activiteiten voor toeristen organiseert. Een daarvan is berenspotten (of veelvraten), hetzij vanuit een groot huis of vanuit je eigen luxe hut van 20m² met tweepersoonsbed, koffie en thee, gratis wifi, verwarming, douche, toilet, haardroger etc.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.