Finland is de ideale vakantiebestemming om gummetje door je hoofd te halen

Slaaptekort, stress, druk druk druk, weinig sporten en te weinig tijd om te ontspannen. Dat zijn de voornaamste bevindingen uit een enquête van het Fins verkeersbureau dat door ruim 100.000 consumenten wereldwijd is ingevuld. Een op de drie respondenten (33%) geeft aan minder dan zes uur slaap per dag te krijgen en 51 procent stelt geen tijd genoeg te vinden om te onthaasten. 66 procent stelt geen of weinig tijd te hebben om te sporten en 53% geeft aan zich tijdens de werkdag onvoldoende te kunnen concentreren omdat ze voortdurend gestoord worden.

De enquête, samengesteld en uitgewerkt door Hintsa Performance, is tussen maart en oktober 2019 ingevuld door ruim 100.000 mensen uit 160 landen. “De resultaten klinken ons als muziek in de oren want als er een bestemming is waar je helemaal tot rust komt, is het wel Finland”, aldus Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing bij Business Finland, de koepelorganisatie waar Visit Finland onderdeel van uitmaakt. “Onze natuur, bossen, parken, meren, serene rust en schone lucht zijn ideale omstandigheden om een gummetje door je hoofd te halen en te onthaasten. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat Finland de afgelopen twee jaar in het United Nations Happiness Report* als gelukkigste land ter wereld is beoordeeld.”

3 miljoen sauna’s

Met 78% van het landoppervlakte van Finland bedekt met bos, met 40 nationale parken, 180.000 eilanden en 188.000 meren en zo’n 3 miljoen sauna’s biedt Finland een zee aan ontspanningsmogelijkheden. Naar de sauna gaan, is bijna een dagelijks ritueel voor Finnen. Een bezoek aan een sauna is goed voor de geest, vermoeide spieren en stress, en zorgen en spanning spoelen van je af als waterdruppels van je huid.

 

 

Ultieme ontspanning: bessen en paddenstoelen plukken in het bos

Onderzoek toont aan dat wandelen door bossen een doeltreffend tijdverdrijf is om te ontspannen, het verlaagt je hartslag en je stresshormoon cortisol. Maar ook een van de populairste hobby’s van Finnen doet wonderen voor lijf en je gemoedstoestand; bessen en paddenstoelen plukken in het bos.

 

 

Schone lucht

Luchtkwaliteit staat vandaag de dag hoog op de agenda van menig land aangezien luchtverontreiniging een nadelig effect op onze gezondheid heeft. Je longblaasjes met zuivere lucht vullen kan in Finland overal. Onderzoek door de World Health Organization (WHO) heeft aangetoond de lucht in Finland tot de zuiverste ter wereld behoort.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.