Ervaar de aantrekkelijke en op kunst gerichte charme van Cork

De bruisende tweede stad van Ierland is een zeldzame mix van kosmopolitische verfijning en ongedwongen charme. In het compacte centrum staan de kunstgalerijen zij aan zij met behaaglijke, traditionele pubs en torenen historische gebouwen boven trendy cafés uit.

Cork is de perfecte basis om zowel de Wild Atlantic Way als het Oude Oosten van Ierland te gaan verkennen, maar de stad zelf moet eerst verkend worden.

 

 

De beste manier is door de smalle, bochtige straten te wandelen, en de rivier Lee, die door de stad heen stroomt, meerdere malen over te steken. De kleurrijke geschiedenis van Cork zal u op deze manier duidelijk worden.

St Fin Barre’s Cathedral is een indrukwekkend voorbeeld van de Frans-Gothische architectuur en getuigt van de stichter en de beschermheilige van de stad, die hier in 650 n.Chr. een klooster heeft laten bouwen. De toegangspoorten op straatniveau wijzen op het meer recente verleden van Cork als handelsstad. In de 18e eeuw leverden handelaars hun goederen hier per boot af. Een bezoek aan het botermuseum van Cork geeft meer informatie over deze periode, toen de boterbeurs van Cork de grootste botermarkt ter wereld werd.

De 19e-eeuwse geschiedenis wordt verteld in het bezoekerscentrum van de prachtige Cork City Gaol, een voormalige gevangenis die vooral bij een rondleiding ‘s avonds bijzonder sfeervol is.

 

 

Zodra het fascinerende erfgoed verkend is, kunt u verder gaan met de ontdekking van de welverdiende reputatie van deze stad als eersteklas bestemming voor eten en drinken. De talrijke restaurants en gastro-pubs serveren heerlijke plaatselijke gerechten, die weggespoeld kunnen worden met een ambachtelijk biertje uit de florissante biersector.

De stad biedt onderdak aan de beroemde English Market, de markt die bekend staat als één van de beste overdekte voedselmarkten ter wereld. Hier zijn specialiteiten en ambachtelijke producten uit alle werelddelen verkrijgbaar. Hier een middagje winkelen in de boetiekjes en winkels in een paradijs voor fijnproevers.

De inwoners van Cork zijn dol op festivals, en er gaat nauwelijks een maand voorbij zonder dat er één plaatsvindt. Van het International Poetry Festival van Cork in februari tot Glow, de beroemde kerstmisviering van de stad: er is een overvloed van festivals op alle gebieden, van muziek tot literatuur, van voedsel tot film.

Maar mocht u toch één mislopen, dan is er genoeg te beleven in de levendige pubs met muziek, die meer dan voldoende spontaan vermaak bieden. Een bezoek aan Cork is niet compleet zonder de klokkentoren te beklimmen van de St Anne’s Church uit de 18e eeuw om de wereldberoemde Shandon-klokken te luiden. U kunt daar ook genieten van de panoramische uitzichten over de stad en het omliggende landschap. De mensen van Cork zijn extreem trots op hun stad. U zult na uw bezoek begrijpen waarom.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.