De City Skyliner is een primeur voor de kerstmarkt in Oldenburg

De kerstmarkt in Oldenburg heeft dit jaar iets bijzonders in petto: de City Skyliner. Nog t/m 22 december staat de hoogste moderne, mobiele uitkijktoren ter wereld op de Julius-Mosen-Platz. Zeker ook ´s avonds heb je vanuit de verwarmde gondel een geweldig uitzicht over de stad en omgeving. Tijdens de koopavonden op zaterdag 7 en 14 december heb je tot 22 uur de tijd om helemaal in kerstsfeer te komen en leuke cadeautjes te scoren.

Winterse trekpleister

Het oude centrum van Oldenburg wordt tijdens de advent in kerstsfeer gedompeld. Meer dan 120 prachtig versierde kraampjes en houten stalletjes staan tussen het oude stadhuis, de St. Lambertikerk en het oude slot. Niet alleen de bewoners van Oldenburg kijken uit naar een bezoek aan de kerstmarkt. Meer dan 800.000 bezoekers van heinde en ver worden ook dit jaar weer verwacht.

 

 

Iedereen die nog op zoek is naar een bijzonder cadeau of zichzelf wil verwennen, vindt vast iets passends bij een van de kerstkraampjes: van unieke kerstballen, keramiek en manden, tot sieraden en houten speelgoed. Een bezoek aan de Lamberti-Markt is niet compleet zonder een mok met warme glühwein, ook als alcoholvrije variant verkrijgbaar. Tot de vele lekkernijen horen boerenkool (op zijn Oldenburgs) en boven een open vuur gegaarde zalm. Ook voor vegetariërs is er allerlei lekkers.

 

 

Vanuit de 72 meter hoge, verwarmde gondel op de Julius-Mosen-Platz heb je niet alleen een geweldig uitzicht op de kerstmarkt, maar ook op omgeving. Bij goed weer kun je in de langzaam ronddraaiende gondel wel 29 km ver kijken. Ook mensen met een bewegingsbeperking kunnen mee naar boven. De bijnaam van de City Skyliner: de hoogste kerstkaars ter wereld.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Nog meer highlights in Oldenburg

  • Hou je van zingen en ken je veel kerstliedjes uit je hoofd? Zing dan mee tijdens het gemeenschappelijke ‘Lamberti-Singen’. Op dinsdag 3, 10 en 17 december om 17 uur op het podium op de Schloßplatz. Luisteren mag natuurlijk ook.
  • Elke zaterdag om 17 uur klinkt feestelijke muziek van bazuinen vanaf het balkon van het stadhuis.
  • Een animatievideo in kerstsfeer wordt dagelijks om 17 en 19 uur op de façade van het oude stadhuis geprojecteerd.

kerstmarkt van Oldenburg

Nieuwe service voor touringcars

Dit jaar zijn voor het eerst extra in- en uitstappunten voor touringcars beschikbaar. Zo kunnen de gasten op loopafstand van de Lamberti-Markt worden afgezet. De bussen kunnen parkeren bij de Weser-Ems-Hallen. Hier is voor de buschauffeurs bovendien een verblijfsruimte met gratis koffie en thee ingericht.

City Skyliner Oldenburg Kerstmarkt

Openingstijden Lamberti-Markt Oldenburg

Zondag t/m donderdag: 11 – 20.30 uur; vrijdag en zaterdag: 11 – 21.30 uur. Zaterdag 7 en 14 december zijn koopavonden. Dan zijn de winkels in de binnenstad en de kerstmarkt tot 22 uur geopend.

Informatie en nieuwtjes: www.oldenburgkerstmarkt.nl.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.