Outdoor fun in de herfstige natuur in València

De futuristische architectuur in València gaat samen met eindeloos veel natuur. In en rondom de stad. In de nieuwe UNESCO-biosfeerreservaten Alto Turia en Valle del Cabriel, maar ook in de stadsparken en tuinen. Herfstige tips om dit wandelend, op de fiets of per raft te ontdekken.

Fietsen in Valencia

Raft in een van de nieuwe UNESCO-biosfeerreservaten

De natuur in de regio València is bijzonder. Niet voor niets zijn dit jaar twee natuurgebieden uitgeroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat. Alto Turia is er een van. Dit verlengstuk van de negen kilometer lange tuinen Jardines del Turia is een ongerept natuurgebied met slaperige dorpjes, hoge bergpieken en de Turia-rivier die diepe kloven doorsnijdt. Valle del Cabriel is het andere biosfeerreservaat dat in 2019 door UNESCO erkend is. Vanwege de variëteit in het landschap bestaande uit bergen, rotsformaties, watervallen, zoutmoerassen en snelstromende rivieren bij Las Hoces del Cabriel, dé plek om te raften op een half uur rijden van de stad.

 

 

Ook in de stad vind je volop natuur. Vooral door de talloze stadsparken en tuinen waaronder de eerdergenoemde Jardines del Turia, aangelegd in de voormalige rivierbedding van de Turia-rivier. Deze groene long doorkruist het centrum en rijgt fietspaden, hardlooproutes, fonteinen, waterpartijen en speeltuinen aaneen. Het park nodigt ook in het najaar uit tot wandelen en hardlopen via de beborde route Circuito 5K. Een ander zeer fraai, minder bekend, park is Jardin de Monforte. Een echte aanrader, die je, verstopt achter een muur, bij Calle Monforte vindt met veel groen, marmeren beelden, bougainville, fonteinen en sinaasappelbomen.

 

 

Een stadswandeling door het historische centrum van València is altijd een goed idee. Maar wie zich liever omringt met rust, bomen, vogels en rijstvelden verlaat de drukte. Om bijvoorbeeld richting het kustdorp El Saler te gaan dat bij natuurpark Albufera ligt. Daar kies je uit meerdere wandelingen zoals het rondje El Saler-Devesa-Casal d’Esplai met een lengte van 12 km. Een andere tip is la Sierra de los Bosques waar je een stevig rondje (enige fitheid gewenst) wandelt van ongeveer vijf uur. Met uitzichten over onder meer de bergtop Peña María, de Júcar canyon (de Grand Canyon van Spanje!) en de Sierra Calderona.

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

València telt zo’n 160 km aan fietspaden en is daarmee – zeker voor Spaanse begrippen – een echte fietsstad. Vanuit het stadscentrum liggen 18 fietsroutes tussen de 10 en 45 kilometer aan je voeten door natuurparken en langs de Middellandse Zee. Maar een oude spoorbaan per mountainbike bedwingen kan ook. De Vía Xurra is een van de Vías Verdes waarmee je vanaf Valencia 15 kilometer lang de sinaasappelboomgaarden rondom de stad ontdekt. Bonus: in het weekend reist de fiets gratis mee in de metro van València.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.