Zo vier je vakantie op Ibiza tijdens de wintermaanden

Tijdens het hoogseizoen op Ibiza zou je soms willen dat het naseizoen was, zo ontzettend druk kan het er zijn. Voor rustzoekers is het seizoen van oktober tot eind april vele maken aantrekkelijker: de hordes toeristen zijn verdwenen, veel hotels, bars en disco’s sluiten hun deuren, de seizoenswerkers zijn naar huis, het eiland behoort weer toe aan de inwoners zelf. Je hebt de stranden voor jezelf, het weer overdag is een aangenaam 16 tot 18 graden en in Dalt Vila – het UNESCO Werelderfgoed historische centrum van de hoofdstad Ibiza-Stad – loop je niet langer over de hoofden van duizenden andere toeristen.

Ideale randvoorwaarden om je hoofd leegmaken en je lichaam ontspannen met een yoga retreat in het mooie Can Lluc Boutique Country Hotel & Villas, gelegen in het centrum van het eiland nabij het plaatsje San Rafael. In plaats van de bedompte muren van je yogaschool kijk je hier uit op een vallei met olijf-, amandel-, vijgen-, pijn- en Johannesbroodbomen, een perfecte omgeving voor een yoga, meditatie of ademhalings retreat. Can Lucc biedt in samenwerking met Ibiza Retreats verschillende maatwerk lessen aan voor koppels, moeder-dochter, vriendinnen of andere samengestelde groepen.

Arrangement

In het yoga-arrangement is verblijf in een suite met eigen tuin of studio, volpension met gezonde vegetarische gerechten, iedere ochtend yoga/ meditatie/ ademhalingslessen, 1x full body ontspanningsmassage, een tweede behandeling, een-op-een wellness consultatie. Daarnaast kan men een groot aantal andere activiteiten boeken, waaronder reflexologie, gezichtsbehandelingen, Reiki helingstechniek, Emotional Freedom Techniques (EFT), zonsondergang-wandelingen, zonsopgang yoga en meer.

 

 

Wintermaanden

Van oktober tot en met december is het weer op Ibiza mild en op zonnige dagen kan de temperatuur tot 20 graden oplopen, in januari en februari staan amandelbomen in bloei. Uiteraard kan men tijdens een retreat ook leuke uitstapjes maken naar de hoofdstad, prachtige wandelingen maken over het eiland, bijvoorbeeld naar de Sa Talaia berg, tijdens het Ibiza Sabor festival van 30 oktober tot 5 december eten in deelnemende restaurants voor een vaste menuprijs van 25 euro, winkelen in bijvoorbeeld de rommelmarkt van San Jordi of de hippiemarkt Las Dalis. Ook Kerst, Oud & Nieuw en Valentijnsdag zijn voor toeristen leuke perioden om er te vertoeven.

 

 

Roadtrip

De centrale ligging van het hotel is ideaal om het eiland per auto te verkennen. De hoofdstad Ibiza stad ligt op 10km afstand en je kunt makkelijk een of meerder van de 56 baaien bezoeken, met in het noorden oases van rust en mooie stranden zoals Cala Xarraca en Cala de S’Aigua Blanca. Via de receptie kunnen veel activiteiten geboekt worden waaronder kajakken, paardrijden, fietsen, wandeltochten, of huur een boot, een Citroën 2CV of een Wrangler Jeep.

Oase van groen

Het boetiekhotel is het levenswerk van het echtpaar Lucas Prats en Tina Soriano die het 200-jaar oude familielandgoed in samenspraak met architect José Torres lieten verbouwen tot een luxueuze accommodatie waarbij veel originele materialen zijn hergebruikt. Het hotel opende zijn deuren in 2003. Naast kamers in het hoofdgebouw zijn er ook acht villa’s waarvan zes met een eigen terras die een panoramisch uitzicht op de omgeving bieden. Voor een spectaculaire zonsondergang hoef je niet naar de kust: vanuit een overdekt uitkijkpunt kun je onder het genot van een drankje bij helder weer de zon in de zee zien zakken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.