Amàre Ibiza: de rustige kant van het party eiland

Wie aan Ibiza denkt, denk al gauw aan grote clubs, beach party’s en cocktails. Ibiza staat wereldwijd bekend als het party walhalla van Europa, maar Ibiza is ook de perfecte bestemming wanneer je op zoek bent naar rust. Het Spaanse eiland, kleiner dan Terschelling maar groter dan Texel, is zeer veelzijdig! Proef fantastische wijnen in San Antonio, bezoek de gigantische magnetische rots en geniet van culinair Ibiza in een kapel. Aan luxe geen gebrek wanneer je in het adult only Amàre Beach Hotel verblijft. Ontdek waarom off the beaten track Ibiza op je bucketlist hoort!

San Antonio

Op 20 minuten afstand van Ibiza stad vind je de prachtige San Antonio baai. Direct aan het strand ligt hier het 4-sterren adult only Amàre Beach Hotel Ibiza. Bijna alle kamers in het hotel hebben een privé terras met uitzicht op zee. Met een modern design en een transparante badkamer is het hier heerlijk vertoeven.

Huur een vintage Amàre fiets en fiets naar de oudste wijngaard van Ibiza: Sa Cova. De wijnen van het Spaanse eiland zijn minder bekend dan de wijnen van het binnenland van Spanje. Toch is de kwaliteit uitstekend en interessant, want in de wijn proef je alle wilde smaken van het eiland. Sa Cova is een kleine wijnboerderij en wordt gerund door een Ibiziaanse familie, die je maar al te graag een tour geven, inclusief een proeverij met bijbehorende tapas.

Uitgewijnd? Fiets in een klein uurtje terug naar het hotel en geniet van de zonsondergang vanuit het inifinity pool op het dakterras de ‘’Belvue Rooftop bar’.

 

 

Opstaan met SUP Yoga

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd voor SUP Yoga. Dit is yoga op een paddle board op zee, avontuurlijk en ontspannen tegelijkertijd! Daarnaast is de combinatie van yoga houdingen en het behouden van je evenwicht een hele goede training voor het lichaam. Met op de achtergrond het geluid van de zee is dit echt een meditatiemoment.

Friday Market

Elke vrijdag vindt de Art & Mercat plaats. Twee straten rondom de kerk in San Antonio staan dan vol met kraampjes waar ecologische producten van over het hele eiland verkocht worden, evenals schilderijen, sculpturen en keramiek. Struin door de straten onder het genot van livemuziek. In een grote pan wordt er paella gekookt en zo geniet je met de locals van de typische Spaanse cultuur. De markt ligt op 15 minuten fietsen van het hotel.

Nog niet genoeg gegeten? Dan is restaurant Hacaya in het hotel een uitstekende keuze! Dit concept van Michelin-sterrenchef Mauricio combineert de beste smaken van Latijns-Amerika.

 

 

De magnetische rots Es Vedra

Es Vendra is een rotsachtig, onbewoond eiland en beschermd natuurgebied aan de zuidwestelijke kust van Ibiza. Het is omringd door hoge wanden die geen mens kan beklimmen en de 3e meest magnetische plek op aarde. Dit komt door de hoge concentraties van metalen en mineralen die het rotseiland bevat. Door de concentraties heeft het eiland een magnetisch veld die kompassen op hol laat slaan. Hoewel het eiland door de hoge wanden niet te bereiken is biedt Sa Perdrera een waanzinnig uitzicht op dit bijzonder stukje natuur!

Dit zijn de leukste hotspots op Ibiza

Download nu handige tips over Ibiza. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Dineren in een kapel

Rondje eiland afgerond? Ga voor een bijzonder diner in de voormalige kapel Saint Agnes. Het restaurant Sa Capella is gesitueerd in het 16e eeuws bouwwerk en heeft een prachtig terras met uitzicht op de twinkelende lichten van San Antonio en de bergen. Binnen is het design van de kapel goed bewaard gebleven met prachtige bogen, hoge plafonds en kaarsen aan de muur. In het restaurant wordt er een heerlijk Mediterraans menu geserveerd met een uitgebreide keuze aan wijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.