10 redenen om de Kerst door te brengen op de Canarische Eilanden

Kerstmarkten in de zon, lang lunchen op een gezellig terras, proosten met sprankelende cava gemaakt van druiven geteeld op lava en nog even wegdoezelen op het strand, dát is Kerstmis op de Canarische Eilanden. Hierbij tien meer dan goede redenen om de Nederlandse druilerigheid te ontlopen en Kerst op de Canarische Eilanden door te brengen.

1. Eens geen donkere kerstdagen

Zelfs in december liggen de gemiddelde temperaturen rond de 22 graden en is er 8 uur zon per dag. De Canarische Eilanden hebben de meeste daglichturen in Europa, zelfs in december, wanneer het gemiddeld maar 3 dagen per maand regent. Lekker wat zon pakken in onze donkere dagen verhoogt de broodnodige aanwezigheid van vitamine D in het lichaam.

2. Ga eens zandboarden in plaats van snowboarden!

Dezelfde adrenaline-kick maar met een veel zachtere landing! Het Maspalomas duingebied op Gran Canaria is een van de beste locaties, de duinen staan ok wel bekend als de kleine Sahara vanwege de vorm van de duinen in de passaatwinden.

 

 

3. De grootste zonnige kerststal van zand in Europa

Elke kerst verzamelen zich internationale kunstenaars en lokale beeldhouwers ongeveer 2.000 ton zand en transformeren deze zandhoop in een levensgrote kerststal. Elk jaar is op het brede zandstrand van Las Canteras op Gran Canaria deze enorme zand kerststal te bewonderen.

4. Kerstmarkten en traditionele zoetigheden

Er is geen betere manier om de traditionele Canarische kerstdelicatessen te proeven dan tijdens een bezoek aan één van de vele openluchtmarkten op de verschillende eilanden. Proef vooral eens de quesadilla uit El Hierro: een heerlijk kaasachtig deeg dat al sinds de middeleeuwen wordt gebakken. Of probeer eens de Torta Vilana van La Gomera, een cake gemaakt met eieren, aardappelen, rozijnen, kaneel, citroen en amandelen. Maar de absolute favoriet van elke Canarische familie tijdens de kerst zijn de Trucha’s: knoedels gevuld met zoete aardappel en amandelen, gebakken in olie en bestrooid met suiker.

 

 

5. Geen stamppot maar Seafood op kerstavond

In Spanje wordt de kerst vooral gevierd op 24ste December, ook bekend als Nochebuena. Families komen op kerstavond samen voor een groot diner met prachtige traditionele Canarische gerechten. Een traditioneel voorafje bestaat uit aardappelen met mojo picón-saus gemaakt van olie, azijn en rode of ‘picona’-peper en ook wel met brood, komijn, knoflook en natuurlijk zout. Verder staan er vaak verse mosselen, vis, zeevruchten of een mooi stuk vlees op het menu. Als dessert komen de geliefde trucha’s en Spaanse turron op tafel.

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

6. Vier eens een Outdoor kerst vol muziek

Met Kerstmis veranderen de straten van de van verschillende dorpen op de eilanden in soort open lucht straattheater met de beste traditionele muziek: van de 16 eeuw Ranchos de Pascua tot vrolijke drummuziek specifiek voor La Gomera en Tenerife.

7. Een nieuwjaarsduik traditie in de Canarische wateren

Vier Nieuwjaar eens op een terrasje! Op de Canarische eilanden begin je nieuwjaarsavond met een diner in een van de vele restaurants, en feest je verder onder de sterrenhemel. De volgende ochtend is er de traditionele duik in veel warmer zeewater dan onze ijzige Noordzee!

8. Make a new years wish

De nachtelijke hemel boven de Canarische Eilanden is een van de helderste van Europa. Of je nu een van de grote internationale observatoria bezoekt of een nachttour maakt met een deskundige gids, je voelt je dicht bij de kosmos. Kies een ster en droom over je toekomst of doe een wens. Wie weet komt je wens ook echt uit.

9. Met een vleugje kameel

Elke 5 januari arriveren Melchior, Gaspar en Balthasar, de 3 koningen, per kameel aan in verschillende grote steden van de Canarische eilanden. Overal wachten kinderen op deze jaarlijkse optocht want de Drie Koningen komen voorbij met pakjes voor jong en oud. En ‘s nachts, terwijl iedereen slaapt, bezoeken ze elk huis en worden de pakjes uitgedeeld! Wil je jezelf eens een Wijze uit het Oosten wanen, boek dan een kameeltocht in natuurpark Timanfaya op het eiland Lanzarote.

10. Een sneeuwpop maken op El Teide

De hoogste berg van heel Spanje ligt op de Canarische eilanden. Met een hoogte van 3.718 meter blijft de berg El Teide op Tenerife besneeuwd van oktober tot maart. Het opkomende zonlicht op de berg El Teide bedekt met witte sneeuw en zwart lava – is een prachtig gezicht. Zo kan je ‘s ochtends zonnen op een van de prachtige stranden van Tenerife en’ s middags een sneeuwpop bouwen op de hellingen van El Teide.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.