Kom varen in de grachten van Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een ontzettend populaire bestemming voor citytrips voor zowel toeristen als de Nederlanders. Amsterdam heeft onzettend veel bezienswaardigheden! Wat is een betere manier om de zomer te vieren dan een dag, weekend of week op het water?

Een sloep of boot huren Amsterdam is een van de beste manieren om de stad te verkennen. Amsterdam heeft meer dan 160 grachten met een totale lengte van ongeveer 100 kilometer! De grachten van Amsterdam zijn wereldberoemd en worden sinds 2010 vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De bekende rondvaartboten zijn in Amsterdam ontzetten populair, maar niets is zo fijn als het huren van je eigen boot. Dit geeft je de ultieme vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Nodig je vrienden uit, regel de hapjes en drankjes en ontdek onze hoofdstad vanaf het water.

 

 

Vanaf je eigen boot heb je een prachtig perspectief op de Amsterdamse grachten. Je zit er letterlijk bovenop, maar kunt tegelijkertijd heel goed om je heen kijken. De leukste stukken om te varen zijn bij uitstek de grachten. Vaar over de Keizersgracht, Herengracht, Prinsengracht, de Singel en de Oude Schans. Daarnaast kun je ook uitwijken naar het IJ of de Amstel, waar je grotere boten tegemoet zult komen.

 

 

Naast de eeuwenoude grachtenpanden in het centrum van de stad zijn er nog veel meer andere architectonische pareltjes aan bijvoorbeeld het IJ en het Oostelijke havengebied. Van het Faralda kraanhotel, tot de Adam toren en het EYE filmmuseum. Een andere vaarroute dat zeker een absolute aanrader is, is om te varen door de bijzondere plantagewijk, bekend om de bijzonder bouwstijl en langs de dierentuin Artis. Ontdek het groenste deel van Amsterdam. Langs de bekende plantageroute vind je een combinatie van natuur en de stad.

Of je nu het water opzoekt vlakbij huis of graag ergens anders een boot wil huren. Via een van de booteigenaren van Click&Boat kun je heel gemakkelijk en vrij goedkoop een sloep of boot huren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.