Kom varen in de grachten van Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een ontzettend populaire bestemming voor citytrips voor zowel toeristen als de Nederlanders. Amsterdam heeft onzettend veel bezienswaardigheden! Wat is een betere manier om de zomer te vieren dan een dag, weekend of week op het water?

Een sloep of de keuze voor bootverhuur Amsterdam is een van de beste manieren om de hoofdstad van Nederland te verkennen. Amsterdam heeft namelijk meer dan 160 grachten met een totale lengte van ongeveer 100 kilometer. De grachten van Amsterdam zijn wereldberoemd en geliefd bij toeristen. Ook hebben de Amsterdamse grachten sinds 2010 een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De bekende rondvaartboten zijn in Amsterdam ontzetten populair, maar niets is zo fijn en veilig als het huren van je eigen boot. Dit geeft je de ultieme vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Nodig je dierbaren uit, regel de hapjes en drankjes en ontdek onze deze parel van een stad vanaf het water.

 

 

Vanuit je eigen gehuurde boot heb je een prachtig perspectief op de Amsterdamse grachten. Je zit er letterlijk bovenop, maar kunt tegelijkertijd heel goed om je heen kijken. De leukste stukken om te varen zijn natuurlijk bij uitstek de oude bekende grachten. Vaar over de Keizersgracht, Herengracht, Prinsengracht, het Singel en de Oude Schans. Daarnaast kun je ook uitwijken naar het IJ of de Amstel, waar je grotere boten en binnenvaart schepen tegemoet zult komen. Cruiseschepen zul je helaas niet meer zijn op het IJ want die varen niet meer naar Amsterdam. En dat is maar goed ook, want je voelt je behoorlijk nietig met zo’n torenflat tegenover je. De boten die je huurt zijn vaak comfortabel uitgevoerd met een warme deken, dikke kussens. Maar ook een vaarkaart met alle rivieren en grachten van Amsterdam is onderdeel van de standaard uitrusting van elke canalboot. En dat moet ook wel want op het water gelden, net als in het gewone wegverkeer, spelregels. Daarnaast zijn sinds een paar jaar vele grachten eenrichtingsverkeer geworden. Als je dan de weg niet kent wordt het lastig manoeuvreren. Zeker als er ineens een grote rondvaartboot met een ervaren kapitein op jou afgevaren komt.

 

 

Naast de eeuwenoude grachtenpanden in het centrum van de stad zijn er nog veel meer andere architectonische pareltjes aan bijvoorbeeld het IJ of het Oostelijk Havengebied. Van het Faralda kraanhotel via de A’DAM toren naar het schitterende EYE filmmuseum. Deze andere vaarroute is ook zeker een absolute aanrader en minder bekend en daardoor minder druk. Vaar door de bijzondere Plantage buurt. Bekend om zijn bijzondere bouwstijlen zoals bijvoorbeeld de Hortus Botanicus en het Bibliotheekgebouw van Artis. Over de dierentuin Artis gesproken, daar vaar je ook langs met je bootje. Ontdek daar het groenste deel van Amsterdam. Al varend langs de bekende Plantage Route in Amsterdam Oost zie je een combinatie van natuur en stad.

Of je nu het water opzoekt vlakbij huis of graag een bootje huren Amsterdam wilt doen. Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk en vrij goedkoop een sloep of boot huren. Wil je met meerdere mensen een bootje huren? Houd dan wel rekening met de actuele coronamaatregelen van de Nederlandse overheid en zorg dat je niet met teveel mensen aan boord zit. Zo voorkom je een nare boete en houd je de herinnering aan jouw vaartocht door de wateren in en rondom Amsterdam positief.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.