Vier vakantie in de Duitse sneeuw

Het is al bijna winter: het wordt steeds kouder en ook vroeger donker. Bij veel wintersportliefhebbers begint het dan te kriebelen. Ze kijken uit naar een sportieve vakantie in de sneeuw. De Duitse wintersportgebieden zijn dichtbij, je bent er in gemiddeld zes uur reistijd. Voor een betaalbare wintersportvakantie in een kleinschalig skigebied is Duitsland de ideale bestemming. In deze nieuwsbrief geven we je nieuws en tips uit de Duitse wintersportgebieden.
http://www.germany.travel/nl/ms/wintersport-duitsland/wintersport-arena-sauerland.html

Berchtesgadener Land: nieuwe liften

Vanaf deze winter kunnen beginners – dankzij de nieuwe zespersoons-stoeltjeslift “Jennerwiesenbahn” – ook op de Jenner (630 tot 1800 m) in het Berchtesgadener Land in Beieren skiën. Vanaf deze berg heb je een fantastisch uitzicht op de besneeuwde Watzmann en de Königssee. Ervaren wintersporters zweven in de nieuwe lift met ruime glazen 10-persoonscabines bijna geruisloos, energiezuinig en barrièrevrij hoog boven Schönau am Königssee tot aan het bergstation (1800 m). Er is een aparte toegangsweg voor monoskiërs. En dankzij een hogere transportcapaciteit zijn er nu nog nauwelijks wachttijden.

 

 

Miljoeneninvestering in Winterberg

De skigebieden in het Sauerland investeren dit winterseizoen 15 miljoen euro in duurzaam beheer. Het grootste deel van dit bedrag is geïnvesteerd in de skiliftcarrousel en een skitunnel in Winterberg. Een nieuwe zespersoons-stoeltjeslift verbindt vanaf deze winter de noordelijke helling bij de Kahler Asten met de Bremberg en vult het laatste gat in het liftnetwerk. Onder de piste is een auto- en voetgangerstunnel gebouwd. En om de sneeuwbeheersing duurzamer te maken, installeren verschillende skigebieden GPS-meetsystemen.

Niet voor koukleumen

In het wintersportgebied Pfronten in de Allgäu kun je ook ‘s winters overnachten in spectaculaire accommodaties midden in de natuur. Zo slapen sportieve avonturiers in een zelfgebouwde iglo op de top van Breitenberg (1838 m). Na een rit met de kabelbaan naar de Hochalp, maak je een sneeuwschoenwandeling door de bergen. Uiteraard krijg je instructies over hoe je de sneeuwhut moet bouwen. In de iglo blijft de temperatuur door de warmte van een kaars altijd ca. plus 3° C, ongeacht de buitentemperatuur. Ook een matje en een speciale winterslaapzak dragen bij aan een goede nachtrust.

 

 

Rodelen in Oberaudorf

Oberaudorf ligt in de Chiemgau (Beieren) en heeft een gevarieerd loipenetwerk voor langlaufers. Vanaf hier is het skigebied Hocheck, met Duitslands grootste verlichte piste, goed bereikbaar. Een aanrader voor rodelaars is de TÜV-gecertificeerde winterrodelbaan Oberaudorf-Hocheck, die tot 23.00 uur wordt verlicht. Het startpunt bereik je via een bewegwijzerd bergpad of met de comfortabele vierpersoons-stoeltjeslift. Voor ervaren rodelaars is er de natuurlijke rodelbaan bij Brünnstein: ruim vijf kilometer lang, met meer dan 700 meter hoogteverschil en steile hellingen.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Dubbele prijswinnaar 2019

Wintersportgebied de Arber in het Beierse Woud is dit jaar door Skiresort, ‘s werelds grootste testportaal voor skigebieden, verkozen tot winnaar in de categorieën “Geheimtipp: wereldwijd toonaangevend skigebied tot 20 km piste” en “Beste kinderpiste”. Jaarlijks beoordeelt en bekroont deze website de beste skigebieden ter wereld. Op de Große Arber zijn er hellingen van alle moeilijkheidsgraden. Voor beginners zijn er makkelijke gebieden, zoals de prijswinnaar ArBär-Kinderland. Gevorderde skiërs en snowboarders kunnen zich uitleven op het zwarte FIS-wereldbekerparcours.

Sneeuwpret in het Harzgebergte

De Oberharz heeft de twee hoogste bergen van Noord-Duitsland: de 1141 m hoge Brocken en de Wurmberg (971 m). Dit wintersportgebied is relatief sneeuwzeker. Er zijn in totaal 53 pistes voor verschillende niveaus, dus zowel ervaren skiërs en snowboarders als beginners kunnen hier goed terecht. Een populair regionaal evenement zijn de Harzer Schlittenhunderennen (hondenslee-wedstrijden), die in januari en februari in Hasselfelde, Hohegeiß en Clausthal-Zellerfeld worden gehouden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.