Dit is een van de beste steden ter wereld voor 2020

De “briljant Boheemse stad” Galway in Ierland is door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de beste steden ter wereld voor reizigers in 2020. De stad ontving de onderscheiding in de Lonely Planet’s Best in Travel 2020, de jaarlijkse verzameling van de beste reisbestemmingen, trends, reizen en ervaringen voor komende jaar. De bestemming aan de Wild Atlantic Way staat op de vierde plaats in de lijst van topsteden in 2020, achter Caïro, Washington DC en Salzburg en vóór Bonn, Vancouver en Dubai.

Lonely Planet benoeming

De reisbijbel omschrijft Galway als “de meest boeiende stad van Ierland”, waar “felgekleurde pubs bruisen van de livemuziek” en “cafés stoelen op de eerste rij aanbieden om de straatmuzikanten te zien optreden”. De experts van Lonely Planet zeggen dat in 2020 in Galway alles draait om straatspektakel, live en digitale kunst, muziek van wereldklasse, theater en dans. Daarnaast zijn onder andere ervaringen als het genieten van de baanbrekende smaakcombinaties in de Michelinsterren restaurants van Galway en het absorberen van de livemuziek in Tig Cóili essentieel voor de beoordeling van deze Ierse muziekstad.

 

 

Culturele hoofdstad van Europa 2020

De beroemde creatieve uitbundigheid van Galway zal volgend jaar worden gestimuleerd door een reeks van meer dan 1.900 evenementen tijdens Culturele Hoofdstad van Europa 2020. De Ierse stad heeft met ruim 100 partnerschappen en samenwerkingen met lokale, nationale, Europese en internationale artiesten en culturele organisaties uit meer dan 30 verschillende landen het programma ontwikkeld.

 

 

Het programma varieert van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en dans tot film, architectuur, erfgoed, sport en eten, waarbij de meeste projecten gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Ieder seizoen wordt geopend met een spectaculair vuurfestival, verwijzend naar de Ierse traditie waarbij een nieuw seizoen wordt gemarkeerd met vuur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.