Dit is de tip van Lonely Planet bij een bezoek aan Nederland

Gister publiceerde Lonely Planet de 10 topbestemmingen om in 2020 te bezoeken. Nederland scoort hoog met een plek 7 op de lijst. Mede dankzij de vele lokale evenementen, maar ook de rust en ruimte om de hoek wordt geroemd. Wil je de drukte vermijden dan moet je volgens Lonely Planet richting het Waddengebied, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed.

Ieder jaar stelt de reisgids diverse ranglijsten samen waaronder de beste bestemmingen voor het volgende jaar. Lonely Planet prijst het uitstekende treinnetwerk van Nederland en benadrukt dat er meer is in ons land is dan Amsterdam. Lonely Planet raadt aan om ook bezienswaardigheden buiten de steden te verkennen, zoals UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee.

 

 

Frank Spooren, directeur VVV Texel, kan dit alleen maar beamen. “Wij zijn erg trots dat Lonely Planet de schoonheid van het Waddengebied benoemd. In nog geen anderhalf uur vanaf de hoofdstad waan je je in een andere wereld van rust en ruimte. Iedereen is welkom om dit zelf te ervaren.”

 

 

In 2016 stond Texel in de Lonely Planet top tien Europese bestemmingen en werd het eiland onder andere geroemd om de ongerepte duinen en brede witte stranden. De kleinschaligheid blijft een van de parels van het eiland. “Als VVV Texel focussen we ons al jaren op dat wij niet meer, niet minder, maar beter willen. Dus goede accommodaties en bijzondere excursies en niet alleen in de zomermaanden. We moeten respecteren wat we hebben en dat koesteren.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.