Beleef een nieuw winterseizoen 2019/2020 in SalzburgerLand

Het winterseizoen 2018/2019 was een topseizoen in SalzburgerLand en voor het seizoen 2019/2020 zijn de verwachtingen ook erg goed. Zeker gezien een aantal nieuwe liften en verbindingen die deze zomer zijn gerealiseerd is SalzburgerLand nog aantrekkelijker geworden voor wintersporters. Bovendien kan inmiddels 90% van de pistes in SalzburgerLand kunstmatig besneeuwd worden.

Skiën in Wagrain Kleinarl

Nieuw: 3K K-onnection

Direct van de Maiskogel bij Kaprun naar de gletsjer op de Kitzsteinhorn: dat is de nieuwe verbinding die de 3K K-onnection wintersporters biedt. Je kunt voortaan dus vanaf de gletsjer direct naar het gebied van de Maiskogel skiën en van daar af terug naar Kaprun. Los van deze extra verbinding zullen er naar schatting meer dan 1 miljoen autokilometers worden bespaard omdat wintersporters niet meer naar de Gletscherbahn hoeven te rijden. Neem je alle liften achter elkaar van Kaprun naar de Maiskogel en door naar de Kitzsteinhorn, dan leg je een afstand van ruim 12 kilometer af en overbrug je meer dan 2.260 hoogtemeters.

 

Nieuw: Verbinding tussen Zell am See en Viehhofen

Vanuit Viehhofen, vlakbij Saalbach, kunnen wintersporters vanaf dit seizoen direct met een 10-persoons gondel naar de Schmittenhöhe boven Zell am See. En uiteraard van daaruit het hele gebied rond Zell am See makkelijk bereiken. Vanuit Viehhofen is – per skibus – ook het gebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn bereikbaar.

Ook de Zwölferkogelbahn in Hinterglemm is vervangen door moderne 10-persoons gondels, in Dienten is de 2-persoons Gabühelbahn vervangen door een gloednieuwe 10-persoons gondel en in Lofer is de liftcapaciteit verdubbeld met de SenderExpress.

 

 

Nieuw: SKI ALPIN CARD: één skipas voor drie regio’s

Ruim 400 kilometer piste, 121 liften, gegarandeerd sneeuw op de gletsjer: met de nieuwe Ski Alpin Card kunnen wintersporters alle faciliteiten in drie gebieden gebruiken: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Schmittenhöhe in Zell am See en de Kitzsteinhorn in Kaprun werken samen in dit project.

Nieuwe belevenissen op en naast de piste

Op de Schmittenhöhe kan iedereen de ‘Audi Ski Run’ testen: een flinke slalom waar je tijd altijd geklokt wordt, of je nu groot of klein, snel of langzaam bent. Starten gaat vanuit een origineel ‘starthuis’. Met de Explorer Tour op de Kitzsteinhorn zijn deelnemers een dag in de winterse bergen zonder te skiën: onder leiding van een Nationaal Park Ranger gaat het vanuit het centrum van Kaprun naar de ‘Top of Salzburg’ op ruim 3.000 meter. Tot slot: in het Ski amadé gebied is de app verder uitgebreid met een heel handige functie: met de ‘Friend Tracker’ vind je je vrienden die de app downloaden altijd snel terug in het skigebied!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.