Studeren in het buitenland is dé kans van je leven

De internationale onderwijsinstelling EF Education First stelt met de lancering van een jaarlijks terugkerend initiatief EF Taalreizen Studiebeurs een studiebeurs van €10.000 beschikbaar om Vlaamse en Nederlandse studenten te ondersteunen in hun academische carrière en voor te bereiden op een internationale toekomst.

Door de stijgende kosten van hoger onderwijs en de toegenomen behoefte van internationale studie- of werkervaring op cv’s, biedt EF Education First Vlaamse en Nederlandse studenten de mogelijkheid om een studie en stage in het buitenland te volgen. Met de start van dit jaarlijks terugkerende studiebeursinitiatief geeft EF alle hogeschool- en universiteitsstudenten in Vlaanderen en Nederland een kans om hun horizon te verbreden, nieuwe culturen te ontdekken en hun taalvaardigheden te verbeteren terwijl zij in het buitenland studeren.

 

 

Taalcursus en stageprogramma

De studiebeurs is uitsluitend bedoeld voor studenten die staan ingeschreven bij een Vlaamse of Nederlandse universiteit of hogeschool. De beurs heeft een waarde van €10.000 en bestaat uit een taalcursus Engels en stageprogramma in het buitenland. Studenten komen in aanmerking voor de studiebeurs door een essay te schrijven waarin zij beargumenteren op welke wijze een studie en stage in het buitenland bijdraagt aan hun academische en professionele ontwikkeling. EF maakt de uiteindelijke ontvanger van de studiebeurs bekend. De gelukkige student heeft de mogelijkheid om te kiezen uit 29 bestemmingen, waaronder een aantal universiteitssteden van wereldklasse, zoals Boston, New York, Londen, Oxford en Sydney.

 

 

Reguliere studiebeurs

‘Slechts een handjevol studenten komen jaarlijks in aanmerking voor een reguliere studiebeurs’, vertelt Haike Bruneel van EF België. ‘Met deze campagne willen we Vlaamse en Nederlandse studenten jaarlijks een extra mogelijkheid bieden om in het buitenland te studeren en stage te lopen bij EF. Zo’n avontuur in het buitenland is onvergetelijk, dé kans van je leven. Daarbij wordt internationale ervaring steeds belangrijker op je cv. Studenten hebben deze ervaring nodig als zij een carrière over de grens ambiëren. EF wil hieraan een bijdrage leveren.’

Meld je nu aan

Ben of ken jij een student die interesse heeft in een studie en stage in het buitenland? De aanmeldprocedure voor de studiebeurs verloopt via de website EF Taalreizen Studiebeurs. Studenten die ingeschreven staan bij een Vlaamse of Nederlandse universiteit of hogeschool kunnen zich t/m 31 maart 2020 aanmelden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.