Oman viert feest

Op 18 november viert Oman haar nationale dag. Er wordt feest gevierd ter ere van de onafhankelijkheid van Portugal, maar ook ter ere van de verjaardag van de Sultan van het land.

Zijne Majesteit Sultan Qaboos bin Said is sinds 1970 het staatshoofd van Oman. Sinds de sultan aan de macht is, heeft het land zich opengesteld voor buitenlandse toeristen en is het op veel fronten gemoderniseerd. Inmiddels zit sultan Qaboos bin Said bijna 50 jaar op de troon en daarmee is hij het langstzittende staatshoofd van de Arabische wereld. Sinds sultan Qaboos bin Said het staatshoofd van Oman is, wordt zijn verjaardag op 18 november in Oman groots gevierd. Het is echter niet alleen de verjaardag van sultan waarbij men stil staat. Op 18 november is het ook de dag waarop de onafhankelijkheid van Portugal wordt gevierd.

 

Lees ook dit artikel: Dit is Sprookjesachtig Oman

 

Oudste onafhankelijke staat

De Portugezen arriveerden in 1507 in Oman. Onder leiding van Vasco da Gama waren zij op weg naar Indië toen zij voor het eerst in Muscat aankwamen. Door de bezetting van de stad konden zij de handel in de Perzische Golf controleren. De Portugezen behielden de handelspost in Oman ruim 140 jaar en bouwden in die tijd onder andere de forten van Al Mirani en Al Jalali ter verdediging van de stad. Op 18 november 1650 verdreef de Yaruba-dynastie de Portugezen uit Oman. Zij zorgde er hiermee voor dat Oman de oudste onafhankelijke staat werd die ooit heeft bestaan in de Arabische wereld. Elk jaar op 18 november wordt er in Oman stil gestaan bij deze overwinning tijdens de nationale dag.

 

 

Dag vol festiviteiten

Op 18 november is het dus dubbel feest in Oman en dat is te merken. De nationale dag wordt gevierd met diverse activiteiten, waaronder parades, kamelenraces en vuurwerk. In het hele land worden straten en gebouwen versierd met vlaggen, lampjes en portretten van sultan Qaboos bin Said. De formele viering is elk jaar in een ander deel van Oman en het belangrijkste evenement van de dag is de militaire parade. Hierbij geven vertegenwoordigers van het leger, de marine, de luchtmacht, de koninklijke garde, de Special Forces, de politie en de Royal Court Affairs acte de présance.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.