Ontdek duurzaam Letland

Letland is een land vol verassingen – prachtige groene landschappen, de bruisende hoofdstad Riga en pure, gezonde cuisine maken deze bestemming tot een must-visit voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke bestemming. Een citytrip naar Riga, wat op 2 uur en 15 minuten vliegen van Amsterdam gelegen is, is perfect te combineren met een daguitstap naar een van de rijke natuurgebieden in Letland.

Natuurliefhebbers genieten hier optimaal van schone lucht, helder water en stilte, en worden meegenomen in een cultuur waar duurzaam leven hoog in het vaandel staat. Wie dus nog op zoek is naar een bijzondere vakantiebestemming voor het najaar, vindt hieronder de top Letse duurzame hotspots.

Indrukwekkende natuurgebieden

Naast het bruisende Riga waar je veel verschillende trendy en duurzame restaurants, winkels en bars vindt, is de ongerepte natuur van Letland onmisbaar tijdens een bezoek aan het groene land. Bezoek bijvoorbeeld Latgale in Oost Letland, ook wel bekend als het ‘land van blauwe meren’. In het gebied tussen Aglona, Krāslava en Ezernieki zijn namelijk het grootste aantal meren in Letland te vinden. Een aantal van de meren zijn met elkaar verbonden, wat het een geliefde bestemming maakt voor watersporters. Ook kun je hier prachtige boottochten maken op de route van het Drīdža meer naar het Jazinkas meer, waarbij in totaal vijf meren worden overgestoken. In de buurt vind je ook het Daugavas Loki natuurpark. Een trekpleister voor reizigers door de schilderachtige oevers en gevarieerde natuurpaden die bezoekers rond en over oude Letse kasteelheuvels leiden. Wie in het najaar richting Daugavas Loki vertrekt zal bovendien ook genieten van de adembenemende landschappen, compleet gekleurd in herfsttinten.

 

Lees ook dit artikel: Proef Letland

 

Duurzaam dineren

In Riga en omstreken geniet je van traditionele Letse cuisine evenals fusion-restaurants met focus op duurzaam geproduceerde ingrediënten. Geniet bijvoorbeeld van culinaire sensaties bij Three Chefs restaurant Tam labam bus augt. Dit restaurant beschikt over een grote open keuken en staat vooraan in de Riga food-revolutie, onder andere door de vernieuwde bereidingsmanieren die de chefs toepassen. Door te werken met uitsluitend lokale- en seizoensproducten ervaar je in dit restaurant het echte Letland.

Liever een snelle hap? Dan mag ‘Jana tirgus’ niet worden overgeslagen. Deze foodmarkt in het centrum van Sigulda, in het noorden van Letland, huist verschillende cateraars onder een dak. De verfijnde ruimte is de ideale plek om even tot rust te komen nadat je de stad en de prachtige Gauja rivier hebt bezocht. Koop hier lokale producten, proef de traditionele gerechten en geniet van de relaxte sfeer die er hangt.

 

 

Innovatieve producten

Innovatie en inspiratie, daar draait het om bij Letse ondernemingen. Onder het mom “feel free to dream” worden jongeren al vroeg gemotiveerd om anders, vernieuwend en bovenal duurzaam te denken. Munio Candela is een uitstekend voorbeeld van wat er kan ontstaan door deze mentaliteit. Het doel van dit merk – dat ook in Nederland en België erg populair is – is mensen voor zichzelf te laten zorgen en tegelijkertijd voor de aarde. Door middel van onder andere de verkoop van waxkaarsen, huidverzorgingsproducten en heerlijke geuren die allemaal ecologisch verantwoord zijn proberen zij deze ideologie over te brengen op al hun klanten.

Magnetic Latvia | Design Pop-up

Wil je alvast een voorproefje van Letland en haar duurzame producten? Neem dan binnenkort een kijkje in de Magnetic Latvia Design Pop-Up bij Antonia’z aan de Herenstraat in Amsterdam, die opent op 23 oktober. Ontwerpen van zo’n 15 verschillende vooraanstaande Letse merken krijgen een plekje in de winkel. Denk onder andere aan prachtig knitwear van MaiMai, bijzondere design stoelen en lampen van Riga Chair Roo en Smita Lampas, Letse designer sieraden en nog veel meer!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.