Proef Letland

Lets eten is puur, gezond en origineel! Veel Letse chefs werken uitsluitend met seizoensproducten. Ze zijn goed voor de natuur en met de ingrediënten die ze in dat seizoen uit de grond kunnen halen zijn ze enorm inventief! De Letse keuken zit dan ook, net als het land zelf, vol verrassingen.


Zo proef je er gefermenteerde groentes als komkommer en zuurkool en gerookte haring en zijn er langs de indrukwekkende Gauja rivier vele bessen te vinden die gebruikt worden voor sappen, soepen en sauzen. Deze onbekende smaakcombinaties, culinaire sensaties en Letse tradities brengt het LIAA (Investment and Development Agency of Latvia) graag onder de aandacht. En daarom vindt er tussen 28 mei en 1 juli een Letse maand plaats met als kick off een Cook Up tussen Dzintars Kristovkis uit Letland en Maurits van der Vooren. Ontdek de smaak van Letland!

 

Lees ook dit artikel: Riga: een Baltische ontdekking

 

De Letse maand wordt geopend met een Cook Up op 28 mei tussen twee Letse en een Nederlandse chef. Letland wordt vertegenwoordigd door de beroemde Letse Chef Dzintars Kristovskis van het Restaurant KANNAS in het Annas Hotel, opgenomen in de White Guide 2018 (de beste restaurants van de Nordics). Chef en Food Designer Maurits van der Vooren bereidt samen met de twee Letse chefs in het Okura Hotel in Amsterdam een viergangen-diner gemaakt met verrassende lokale en seizoensgebonden ingrediënten uit Letland. Voor het diner worden dertig gepassioneerde foodies, travelbloggers en health influencers uitgenodigd. Beate Snuka, keramiek designer uit Letland, neemt haar ontwerpen mee en laat de gasten kennis maken met de moderne Letse kunst.

 

 

Pop up opening in PLUS Koelhuis

Uiteraard krijgen alle Nederlanders de kans om de Letse smaak te ontdekken! Daarom kun je vanaf 29 mei tot en met 1 juli typische Letse producten kopen in de PLUS Koelhuis in Bergschenhoek en diverse conceptstores in Amsterdam en Rijswijk. Op 29 mei wordt de Letse selectie feestelijk geopend in de PLUS Koelhuis door de ambassadeur Ilze Ruse. Maak kennis met de volgende Letse producten tijdens de Letse maand:

Berkenwater

Het berkenwater stroomt in het voorjaar door de berkenbomen. Rond maart is het tijd om te oogsten. Net als bij maple syrup wordt er een tap geplaatst in de boom waarna het sap in een emmer terechtkomt. Diverse studies tonen aan dat berkenwater ons immuunsysteem versterkt en dat het gezonder is dan kokoswater.

Fruit-en groentesnoepjes

Gezond kunnen snoepen is iets waarvan we dromen! De Letten doen het. Zij drogen fruit als zwarte bessen en groente als rabarber en pompoen langzaam op een lage temperatuur en zo worden de vitamines behouden. Er wordt een klein beetje suiker toegevoegd, maar er worden geen kunstmatige smaakversterkers, conserveringsmiddelen en kleurstoffen toegevoegd. Zo ontstaat er een natuurlijk en heerlijk snoepje.

De Letse Smaak te pakken? Er zijn deze maand nog vele andere producten te krijgen als fruitsiropen en sappen, gezonde ontbijtgranen, biologische babyvoeding, Letse koekjes, chips gemaakt van groente en gerookt vlees. De producten zijn naast de PLUS Koelhuis in Bergschenhoek ook te koop in de volgende conceptstores: Global & Green Textiles en Ludo & Hedo in Amsterdam en Malinka in Rijswijk.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.