Steeds meer Nederlanders bezoeken de Spaanse stad València

València blijft ook in 2019 een populaire stedentrip voor Nederlandse reizigers. In de eerste acht maanden van dit jaar kozen bijna 95.000 Nederlanders de Spaanse stad aan zee voor een korte vakantie. Een groei van 8,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Meer reizigers en stijging geboekte hotelovernachtingen

Naast een stijging in het aantal bezoekers tot en met augustus, nam ook het aantal door Nederlanders geboekte hotelovernachtingen toe met 8,2 procent om uit te komen op 323.271 nachten in totaal. Deze cijfers maken van Nederland, na Italië, de tweede grootste buitenlandse herkomstmarkt voor València. De verwachting is dat het aantal Nederlandse reizigers in 2019 uitkomt op 475.000 personen. Het brede culturele- en gastronomische aanbod, 300 dagen per jaar zon, een uitstekend fiets- en sportklimaat plus snelle vliegverbindingen vormen aantrekkelijke pijlers.

 

 

Groei stelt València voor uitdagingen: toeristische strategie

De groei van het toerisme naar València vanuit onder meer Nederland is een mooi resultaat en goed voor de economie, maar stelt de stad ook voor uitdagingen. De regionale Valenciaanse regering en de Fundación Visit València, die samen de toeristische strategie bepalen, zijn zich bewust van de capaciteitsgrenzen en de impact van het toerisme op het stadsleven. Daarom blijft València zich focussen op het vergroten van een kwalitatief toeristisch aanbod en op de toerist met een hoger uitgavenpatroon die komt voor cultuur, architectuur en gastronomie.

 

 

Duurzame ontwikkeling en spreiden toeristen

Ook wordt ingezet op het verlengen van het verblijf, in plaats van op het verhogen van het aantal toeristen. En worden ‘nieuwe’ wijken zoals Ruzafa, Benimaclet en de oude visserswijk Cabanyal meer gepromoot om het aantal toeristen over de stad beter te spreiden als onderdeel van het Alter Eco Project van de EU. Daarnaast participeert València in vier andere EU-projecten, gericht op verantwoord watergebruik, het verminderen van de CO2-uitstoot en het duurzaam ontwikkelen van de kustgebieden.

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

Miriam Màscaros, marketing manager Visit València voor de Benelux: “València wil zich overall neerzetten als stad van authentieke belevingen met een duidelijke link naar lokale winkels, tradities, streekproducten en de typisch Valenciaanse identiteit. Duurzaamheid en diversiteit spelen daarbij een belangrijke rol.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.