Kinderactiviteiten tijdens herfstvakantie in het Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens deze herfstvakantie (12 tot en met 27 oktober 2019) kan iedereen komen knutselen, speuren en kleuren in het Rijksmuseum van Oudheden. Op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag zijn er familierondleidingen in de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’. Elke dag kunnen kinderen daar met een gratis audiotour speuren naar de favoriete archeologische ontdekkingen en eilandbewoners van de liefdesgodin Aphrodite.

Het eerste vakantieweekend valt samen met de Nationale Archeologiedagen. Daarom zijn er op zaterdag 12 en zondag 13 oktober extra rondleidingen over de afdeling ‘Archeologie van Nederland’. Op 12 oktober kan iedereen met een spannende escape game in een virtuele wereld op zoek naar de verdwenen Romeinse soldaat Titus. Daarnaast zijn er knutseltafels in de hal van het museum en is er bij de Egyptische tempel drie keer per dag een spectaculaire lichtshow.

Nationale Archeologiedagen

Op 11, 12 en 13 oktober 2019 zijn de Nationale Archeologiedagen, voor iedereen die wil weten welke verhalen er in de Nederlandse bodem verstopt zitten. In het hele land zijn er honderden activiteiten die het verleden tot leven brengen. Ook in het Rijksmuseum van Oudheden zijn er (gratis) activiteiten voor het hele gezin. Zo zijn er op 12 en 13 oktober (11 uur) rondleidingen over de vaste afdeling ‘Archeologie van Nederland’ De vondsten uit Nederlandse bodem vertellen een verhaal van ruim 300.000 jaar geschiedenis. Een museumgids leidt bezoekers langs o.a. vuistbijlen uit de vroege prehistorie, reuzenzwaarden uit de bronstijd en gouden en zilveren sieraden uit de middeleeuwen. Aanmelden kan via www.rmo.nl/archeologiedagen

 

 

Met escape games kunnen jong en oud op 12 oktober een kijkje terug in de tijd nemen. De Time Windows escape games van combineren VR/AR met opdrachten en digitale puzzels. Zo valt virtueel te ontdekken wat er gebeurde met de verdwaalde Romeinse soldaat Titus en wat de sleutel is tot het mysterie van de ‘vergeten’ Loonse oorlog van 1203-1206. Games spelen kan tussen 10 en 17 uur, achter de tempel in de centrale hal. Elk spel duurt ongeveer 15 minuten, en is geschikt voor 3 tot 7 personen. Aanmelden kan ter plekke.

Audiotour ‘Aphrodites favorieten’

De godin Aphrodite is volgens de verhalen van de oude Grieken geboren uit het schuim van de zee bij Cyprus. Ze was godin van de liefde en de mooiste van alle Griekse godinnen. In de audiotour ‘Aphrodites favorieten’ bij de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’ vertelt ze alles over het eiland. Ook Apollo, de god van zon en licht, de oorlogsgod Ares, Aphrodites badkuip en een verkleedpartij voor een godenfeest komen aan bod. De audiotour is voor kinderen vanaf 7 jaar, duurt ca. 50 minuten en is gratis bij een bezoek aan het museum.

Familierondleidingen

De familierondleidingen in ‘Cyprus – eiland in beweging’ gaan kriskras door de tentoonstellingszalen. Met een museumgids, spannende opdrachten en een reistas in de hand valt er van alles te ontdekken over de spannende geschiedenis van Cyprus. Daar maakten de mensen duizenden jaren geleden ook al verre reizen. Waarom deden ze dat? En hoe? Namen ze dezelfde spullen mee op reis als wij?

 

 

Tijdens de herfstvakantie zijn er familierondleidingen op zaterdag, zondag en woensdag om 15.00 uur. Ze zijn geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar en duren een uur. De kosten bedragen €7,50 per gezin. Vooraf reserveren kan via www.rmo.nl/familierondleiding-cyprus

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.