Een virtuele reis door Romeins Nederland in Rijksmuseum van Oudheden

Ga mee op een avontuurlijke reis in Nederland, tweeduizend jaar geleden, in de tijd van de Romeinen. Met de interactieve game Romeinen Quest op je telefoon volg je een van de vier karakters Marcus, Caius, Flavia of Valeria in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Door puzzels te kraken en te speuren naar aanwijzingen in de zalen ‘Nederland in de Romeinse tijd’ bepaal jij hun reis en hun lot.

Soms lopen de karakters elkaar zelfs virtueel tegen het lijf. Onderweg verzamel je de meest bijzondere Romeinse voorwerpen. En zo leer je al gamend de mooiste verhalen over de museumcollectie kennen. Het spelen van een reis duurt 20-40 minuten per karakter. Romeinen Quest is geschikt voor alle liefhebbers van de Romeinen en archeologie (v.a. 10 jaar) en is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

 

 

Romeinen Quest neemt je terug naar het Nederland ten tijde van de Romeinen. Samen met soldaat Marcus, priesteres Flavia, gierige Caius of rijke Valeria beleef je een virtueel avontuur met animaties en filmpjes. De game neemt je mee door heel Romeins Nederland. Met jouw speurwerk kun je de levensloop van jouw gekozen karakter bepalen en meebeleven. Ga jij op pad met Valeria? Zij en haar zus zijn erg ziek. Helpen jouw keuzes Valeria op tijd een dokter of medicijn te vinden, of volg je liever het spannende levenspad van de soldaat Marcus? Met hem ga je op zoek naar een kostbare gouden helm. Ook de onhandige priesteres Flavia en de gierige handelaar Caius uit Voorburg kunnen jouw hulp goed gebruiken. Jij bepaalt hun toekomst met de beslissingen die je neemt in het spel.

 

 

De game Romeinen Quest is gemaakt door Erfgoedbureau Novitas Heritage (gespecialiseerd in het verwerken van erfgoed in games), in samenwerking met Flavour, InCamera, illustrator Munir de Vries en het Rijksmuseum van Oudheden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.