Circusfestival en filmfestival strijken neer in Tilburgse binnenstad

Ticket to Tilburg laat het hele jaar door het beste van de stad aan de wereld zien. Met de herfstvakantie in aantocht vragen we aandacht voor twee bijzondere festivals die deze vakantie in Tilburg neerstrijken: circusfestival Circolo en het 013 CIFF filmfestival. Twee zeer verschillende festivals met een opvallende overeenkomst: de internationale top van beide culturele disciplines reist af naar Tilburg om het publiek een onvergetelijke ervaring te bieden.

Wie deze herfstvakantie de deur uit wil, hoeft in Tilburg niet lang te zoeken naar kwalitatief hoogwaardig entertainment. De Tilburgse binnenstad verandert namelijk in dé locatie waar cultuurliefhebbers terecht kunnen voor vertoningen van dertien internationale arthousefilms in Cinecitta en voor talloze voorstellingen van het moderne circus in Theaters Tilburg, Theater de Nieuwe Vorst en Factorium.

 

 

Circusfestival en filmfestival strijken neer in Tilburgse binnenstad

Ticket to Tilburg laat het hele jaar door het beste van de stad aan de wereld zien. Met de herfstvakantie in aantocht vragen we aandacht voor twee bijzondere festivals die deze vakantie in Tilburg neerstrijken: circusfestival Circolo en het 013 CIFF filmfestival. Twee zeer verschillende festivals met een opvallende overeenkomst: de internationale top van beide culturele disciplines reist af naar Tilburg om het publiek een onvergetelijke ervaring te bieden.

Wie deze herfstvakantie de deur uit wil, hoeft in Tilburg niet lang te zoeken naar kwalitatief hoogwaardig entertainment. De Tilburgse binnenstad verandert namelijk in dé locatie waar cultuurliefhebbers terecht kunnen voor vertoningen van dertien internationale arthousefilms in Cinecitta en voor talloze voorstellingen van het moderne circus in Theaters Tilburg, Theater de Nieuwe Vorst en Factorium.

Festival CircoloM

Na een succesvolle outdoor-editie in het Tilburgse Leijpark in 2018 trekt Festival Circolo dit jaar drie Tilburgse theaters in. Met een toonaangevende, toegankelijke en tegendraadse mix van (inter)nationale voorstellingen wil Festival Circolo verrassen, verbazen en verwonderen. Acrobatiek, theater, dans, muziek en performance art komen samen in topvoorstellingen zoals Portés de Femmes van het Franse gezelschap Projet.PDF, STATIC van de Amsterdamse acrobaat Monki en HumanActs van het moderne clownsduo Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt. Tijdens Festival Circolo kan jong en oud zich voor even helemaal losmaken van de dagelijkse werkelijkheid. Tevens is het festival een showcase en internationaal platform voor artiesten, programmeurs, beleidsmakers en andere circusfanaten. Er zijn meerdere voorstellingen met verschillende toegangsprijzen te bezoeken. Ook zijn er een aantal gratis voorstellingen in de Tilburgse binnenstad, de foyer van Factorium en in de Rode Salon van De Nieuwe Vorst. Klik hier voor het volledige programma. 16 t/m 20 september

Locaties

  • Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1
  • Theater de Nieuwe Vorst, Willem II-straat 49
  • Factorium, Koningsplein 11A

013 Cinecitta International Film Festival

Van 17 tot en met 20 oktober vindt de allereerste editie plaats van het 013 Cinecitta International Film Festival. Cinecitta Tilburg organiseert een uniek ‘boutique filmfestival’ met dertien speelfilms, een masterclass en Q&A’s met internationale filmmakers. Zeven van de dertien speelfilms zijn Nederlandse premières en niet eerder in Nederland vertoond.

 

 

Het idee achter het festival is het gegeven dat er jaarlijks wereldwijd meer dan 7000 speelfilms uitgebracht worden, maar dat veel van deze films, na een enkele (lokale) vertoning, een stille dood sterven. 013 CIFF vertoont daarom pareltjes uit dertien verschillende landen die een tweede kans verdienen. Een uitgelezen kans voor filmliefhebbers om te ontdekken wat men heeft gemist, in de sfeervolle ambiance van het volledig gerenoveerde filmhuis. Op het programma staan onder andere het Franse komische drama ‘Willy 1er’ en het Duitse drama ‘Die Hände Meiner Mutter’. De makers van deze twee films komen naar Tilburg voor een introductie en een Q&A met het publiek. Klik hier voor het volledige programma. 17 t/m 20 september 2019.

Locatie

  • Cinecitta, Willem II-straat 29, Tilburg

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.