Het eerste greet-hotel in Darmstadt opent zijn deuren in 2020

Reizigers hechten vandaag de dag steeds meer waarde aan een hotelervaring waarbij duurzaam wordt omgegaan met grondstoffen. Accor volgt deze trend en presenteert met het eco-lifestylemerk greet een volledig nieuw hotelconcept. De jongste uitbreiding van het economy-segment van de Accor-groep is een verantwoordingsbewust en onconventioneel merk, dat ideaal is voor mensen die bewust willen consumeren en op hun ecologische voetafdruk letten.

Daarbij staat de filosofie van het delen en van tweede kansen centraal, evenals het principe om van het leven te genieten en samen leuke dingen te doen.

Eerste greet-hotel in het Duitse taalgebied

Het eerste greet-hotel buiten Frankrijk zal in de herfst van 2020 in de ‘wetenschapsstad’ Darmstadt worden geopend: in het kader van een één jaar durend revitaliseringsprogramma, waarbij het hotel gewoon geopend blijft, wordt ‘The Hotel Darmstadt’ vanaf september 2019 aangepast aan het nieuwe Accor-merk greet. Daarbij wordt het bestaande project verbouwd tot een modern en tegelijkertijd duurzaam hotel c.q. conferentiecentrum. Doordat het hotel op het grootste kantorenterrein in de regio ligt, heeft het perfecte aansluitingen op het openbaar vervoer en de snelweg en profiteert het van een directe busverbinding naar het Centraal Station en de luchthaven van Frankfurt, die men binnen slechts 15 minuten bereikt.

 

 

In totaal bevinden er zich op de vijf verdiepingen 327 milieuvriendelijke hotelkamers en een ruime lobby. Daarnaast biedt het hotel meer dan 2000 m2 aan conferentie- en evenementenzalen, 26 seminar- en vergaderzalen en 220 parkeerplaatsen. Ook een 5000 m2 grote hoteltuin kan worden gebruikt, bijvoorbeeld om in te ontspannen of voor teambuildingactiviteiten. In het hotel bevindt zich bovendien het restaurant ‘The Market’ dat ook nu al erg populair is. Passend bij de duurzame merkfilosofie van greet zullen daar na de revitalisering innovatieve levensmiddelen- en drankconcepten met een duidelijke keuze voor regionaliteit en duurzaamheid worden aangeboden.
Ook de sharing-gedachte komt ruim aan bod: in een bij het perceel in Darmstadt behorend verbouwd scholingscentrum komen nog dit jaar flexibele co-working spaces en kantoren beschikbaar.

Met gerenommeerde partners op weg naar het eerste greet-hotel van Duitsland

Het hotel in de metropoolregio Rijn-Main werd ontwikkeld door Warimpex Finanz- und Beteiligungs AG, een van de toonaangevende vastgoed- en projectontwikkelaars in Europa. Het hotel, dat voortaan wordt geëxploiteerd onder het nieuwe Accor-merk greet, wordt geleid door Cycas Hospitality, dat daarmee een vervolg geeft aan zijn succesverhaal als hotelmanagementbedrijf voor authentieke, vriendelijke en voordelige aanbiedingen speciaal voor zakelijke reizigers.

 

 

Unieke uitbreiding van de merkportefeuille van Accor

Na het succes met de recentelijk geïntroduceerde lifestylemerken geeft Accor met greet consequent een vervolg aan de strategie van het uitbreiden van de merkportefeuille en daarnaast het creëren van nieuwe, onvergetelijke belevenissen voor de gasten. Het merk ‘greet’ werd in 2019 in het leven geroepen als een reactie op de observatie dat reizigers vandaag de dag, meer dan ooit, op zoek zijn naar hoogwaardige, maar betaalbare hotels, terwijl ze tegelijkertijd proberen bewust te consumeren en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Franck Gervais, CEO van Accor Europa, licht toe: ‘Met de strategie van Sébastien Bazin om onze merkportefeuille uit te breiden komen we onze belofte na dat we onze klanten altijd onvergetelijke belevenissen willen bieden. Maar tegelijkertijd ondersteunen we ook ons franchisenetwerk: met de lancering van greet streven wij ernaar onafhankelijke hoteleigenaren een perfecte oplossing te bieden. Het merk richt zich op het vernieuwen van bestaande hotelstructuren, maar hecht daarbij ook waarde aan kostencontrole. Zo kunnen reeds bestaande ruimtes verbouwd en verder ontwikkeld worden.’

Verwachte merkontwikkeling

Na de opening van het allereerste greet-hotel in april van dit jaar in Beaune, te midden van de wijngaarden van Bourgondië, groeit het merk door: nieuwe vestigingen in onder andere Marseille (St. Charles et Aéroport), Lyon Perrache, Parijs, St-Witz, Rennes, Bourges en St-Germain-en-Laye openen binnenkort hun deuren.
De Accor-groep is van plan om voor 2030 nog eens 300 greet-hotels in heel Europa te openen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.