Dit is de grootste fietswerkplaats van Swapfiets in Nederland

Deze week heeft Swapfiets officieel de deuren geopend van de grootste Swapfiets werkplaats in Nederland. De loods, gelegen in Amsterdam, biedt werkplek aan minstens 20 fietsenmakers en heeft een oppervlakte van 1600m2. De loods is daarmee de grootste fietswerkplaats in Nederland. Swapfiets heeft ruim 170 fietsenmakers in dienst en samen repareren zij gemiddeld 5000 fietsen per week.

De Swapfiets met de blauwe band is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Het concept is simpel: met een Swapfiets-abonnement betaalt een klant niet meer voor het bezit maar voor het gebruik van een altijd werkende fiets. Indien de fiets kapot gaat, komt Swapfiets naar de klant toe om deze te repareren.

 

 

Kwaliteit van de fiets

Aangezien het eigendom van de fiets bij het bedrijf blijft, wordt de kwaliteit van de fiets continue verbeterd. Steven Uitentuis – mede oprichter Swapfiets: “Het is voor ons, en onze klant, van belang dat de fiets zo lang mogelijk meegaat. Daarom worden de inzichten uit gebruikersdata door onze fiets-ontwerpers gebruikt om het ontwerp van de Swapfiets te optimaliseren.”

Voor onderdelen die regelmatig kapot gaan, wordt een andere oplossing gezocht. Zo worden de fietsen niet meer verlicht met batterijen maar met een magnetisch dynamo (van Reelight) waardoor de verlichting altijd werkt. Dit is een aanzienlijk verschil met de gemiddelde Nederlandse fiets, waarvan slechts 64% is uitgerust met voor- en achterlicht*. Ook de velgen van de Swapfiets zijn geoptimaliseerd. Het onderhoud percentage van dit onderdeel is daarmee verlaagd van 27% naar slechts 1,8%.

 

 

Fietsenmakers

Waar in de traditionele fietsen retail de focus ligt op de verkoop van fietsen*, hebben de fietsenmakers bij Swapfiets alle focus op de reparatie van de fiets. Dit resulteert in een grotere efficiëntie. Per dag repareren de ruim 170 fietsenmakers meer dan 1000 fietsen. Slechts 15% van de fietsen die de werkplaats verlaten is een nieuwe fiets, de overige 85% zijn eerder gebruikte Swapfietsen die opnieuw rijklaar zijn gemaakt. Aangezien Swapfiets hard groeit en de service en reparaties een belangrijk onderdeel zijn, is het bedrijf continu op zoek naar fietsenmakers van alle niveau’s. De Swapfiets Academy traint de fietsenmakers zodat het niveau van de reparaties altijd aan de hoge kwaliteitsstandaard voldoet.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.