8 tips om een lange vlucht te overleven

Zon, zee en een fantastisch avontuur staan op jou te wachten.. je kunt de vakantiesfeer al proeven. Helaas ligt niet iedere vakantiebestemming om de hoek. Ga jij bijvoorbeeld naar Thailand, Australië, Canada of de Verenigde Staten? Dan kun je er op rekenen dat je een lange vliegreis in het vooruitzicht hebt. De combinatie van ongemakkelijke stoelen, weinig slaap en onsmakelijk eten zorgen ervoor dat je soms behoorlijk moet afzien voordat je op je droombestemming aankomt. Met de onderstaande tips maak je jouw vlucht een stuk aangenamer!

1. Op tijd je vlucht boeken

Een luxere vliegtuigmaatschappij hoeft niet duur te zijn, maar heeft wel ontelbaar veel voordelen. Je kan rekenen op betere service, meer comfort en maaltijden van een hogere kwaliteit. Hoe eerder jij je vlucht boekt, hoe groter de kans dat je kunt genieten van vroegboekkorting. Snel boeken dus!

2. Comfortabele kleding

Tijdens een lange vlucht kun je er vanuit gaan dat je uren op je stoel zit. Het is dan wel zo prettig om comfortabele, lossere kleding te dragen. Hiermee voorkom je dat je kleding gaat irriteren of te strak om je lichaam zit. Een zachte, losse broek met een t-shirt en trui of vest doen wonderen tijdens je reis. Relax modus aan! Tip: Je smartphone in je zak? Kies dan voor een slank telefoonhoesje, dit voel je amper en prikt daardoor niet in je zak.

3. Non-stop entertainment

De grotere vliegtuigen voorzien iedere passagier van een kleine privé televisie. Hier kun je allerlei films en series op bekijken tijdens je vlucht. Van oude klassiekers tot nieuwe kaskrakers. Ook kun je jouw favoriete serie downloaden op Netflix en dit op je tablet afspelen. Een iPad hoes met standaard is in dat geval een echte must. Een marathon is dus een perfecte manier van vermaak, maar gun je ogen ook een pauze tussendoor. Ben je in een creatieve bui? Droom alvast over jouw vakantiebestemming en schets jouw verwachtingen op papier. Toe aan iets anders? Doe dan een dutje, lees een goed boek of speel een spelletje.

 

 

4. Drink voldoende water

Het is algemeen bekend dat water de belangrijkste vorm van vocht voor je lichaam is. Maar wist jij ook dat voldoende water drinken essentieel is tijdens je vliegreis? Tijdens je vlucht daalt de vochtigheidsgraad naar minus 20%, terwijl dit in jouw huis rond de 30% ligt. Je lichaam kan hier last van krijgen tijdens de reis, tenzij je genoeg water drinkt. Ben je van plan om door je vlucht heen te slapen? Vergeet dan niet om eerst een goede dosis water naar binnen te werken. Je bent jezelf dankbaar zodra je weer wakker wordt, we promise!

Drink voldoende water

Drink voldoende water

5. Neem snacks mee

Misschien ben je nog niet bekend met de vliegtuigmaaltijden, maar wij kunnen alvast verklappen dat deze vaak niet te pruimen zijn. Goed nieuws voor jou: je mag tegenwoordig zelf snacks mee aan boord nemen, hooray! Gezonde snacks zoals een stuk fruit, nootjes of kleine groenten (mini komkommers of tomaatjes) zorgen ervoor dat je je systeem draaiende houdt tijdens deze lange reis.

 

 

6. Blijf bewegen

Erg verleidelijk om de hele vlucht films en series te kijken, maar toch niet zo’n slim idee. Je zit op grote hoogte, waardoor het risico ontstaat om trombose op te lopen. Trombose is een bloedprop die veroorzaakt wordt door een te langzame bloedstroming. Natuurlijk zal dit niet zo snel gebeuren, maar toch handig om dit tegen te gaan door voldoende te bewegen. Sta af en toe even op en loop een stukje door de cabine. Loop bijvoorbeeld even langs de keuken of ga naar het toilet en doe ondertussen een paar knie, been en teenoefeningen. Trust us, dit is echt een must-do tip!

7. Een goed verzorgde handbagage

Bedenk van te voren goed wat je allemaal nodig hebt tijdens je vlucht. Wat je niet gebruikt kun je beter in je ruimbagage inpakken. Enkele essentials voor je handbagage zijn een klein (nek)kussentje, oordopjes, oogmasker, lipbalsem en een extra set kleding. Tevens is een stevig Huawei Mate 30 Pro hoesje een must-have om jouw smartphone intact te houden tijdens deze reis.

8. Socializen

Reis je met je partner, beste vriend(in) of familie? Dan is deze lange vlucht het ideale moment om bij te kletsen over een hoop dingen. Reis je alleen? Probeer dan eens een gesprek te starten met de dame of heer die naast je zit. Erg gezellig en de tijd vliegt voorbij!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.