5 tips om fit te blijven tijdens het vliegen

Misschien vlieg je regelmatig en kom je vaak met een vermoeid gevoel aan op je bestemming. Of misschien vlieg je binnenkort voor het eerst en ben je opzoek naar de beste tips. Of je nou een lange of korte vlucht voor de boeg hebt, in beide gevallen zijn er een aantal dingen waar je op kan letten om met een ontspannen gevoel aan te komen op je eindbestemming. Lees verder en ontdek de 5 beste tips.

1. Drink voldoende water

Het klinkt misschien heel logisch, maar het is heel belangrijk om voldoende water te drinken tijdens het vliegen. Toch vergeten veel mensen het. Er is geen algemene regel hoeveel water je moet drinken in de lucht om je vochthuishouding op peil te houden. Artsen raden aan om in ieder geval elk uur 25 cl water tot je te nemen. En hoe langer je vliegt, hoe belangrijker dit wordt. Zeker als je ook alcoholhoudende dranken en koffie of thee tot je neemt. Deze drankjes zorgen er namelijk voor dat je lichaam meer uitgedroogd raakt. Zorg dus dat je voldoende water bij je hebt als je aan boord stapt of vraag regelmatig een glaasje water aan een van de stewardessen.

2. Neem extra vitamines

Zorg dat je tijdens het vliegen een extra goede weerstand hebt en neem voor en tijdens het vliegen wat extra vitamines tot je. Zo krijg je een echte boost en voel je je extra fit. De redactie van Verkeersbureaus is groot fan van Altrient C. Deze vitamine C neem je extra snel in je op en heeft een veel groter effect dan de meeste andere vitamines. Bestel je doosje ruim voor vertrek en neem het mee op reis.

 

3. Draag comfortabele kleding

Hoewel niemand zit te wachten op oncomfortabele kleding tijdens het vliegen, kan het uitzoeken van de juiste vlieg kleding lastiger zijn dan je denkt. Als je al eens hebt gevlogen heb je het vast wel eens gehad dat je het vliegtuig uitstapte met opgezwollen voeten en enkels. Langdurig stilzitten kan tot leiden tot trombose. Zorg daarom dat je broek en schoenen niet te strak zitten. Wil je wat extra compressie? Met een reiskous verklein je het risico op reizigerstrombose. Zo heb je na een lange vlucht of reis geen last van vermoeide gezwollen benen en voeten en kom je ontspannen aan op je eindbestemming.

4. Doe oefeningen om fit te blijven

De ruimte in een vliegtuig is niet groot, maar zeker genoeg om een aantal oefeningen te doen zodat je extra fit aankomt op je reisbestemming. Zo voorkom je pijn aan je nek, benen en armen. Zet je hakken tegen de vloer, stretch je tenen en duw ze in de lucht. Vervolgens houd je je tenen op de vloer en duw je je hak in de lucht. Herhaal elke oefening een paar keer voor het gewenste effect. Haal je voet van de vloer en draai je enkel een paar keer naar links en een paar keer naar rechts. Maak cirkeltjes met je schouders richting de stoelleuning. Buig een beetje naar voren en pak je knie met je beide handen. Breng je knie vervolgens naar je borst en houdt het even vast. Wissel vervolgens van kant. Zorg ook dat je af en toe even opstaat om bijvoorbeeld naar de wc te lopen.

Vlieg je met KLM? In het magazine aan boord, de Holland Herald, staan alle oefeningen afgebeeld met plaatjes zodat het extra makkelijk is om ze goed uit te voeren. Je vind het magazine in de stoel voor je onder het klaptafeltje.

5. Eet lichte maaltijden

Het is voorafgaand als tijdens het vliegen niet aan te raden om zwaar voedsel te eten. Als je in een vliegtuig zit verteert je lichaam de voedingsstoffen die je binnenkrijgt moeilijker. Zeker als je even lekker wil slapen, is het slim om alleen lichte maaltijden te nuttigen. Dan val je makkelijker in slaap en kom je lekker uitgerust aan. Het is verleidelijk om voordat je het vliegtuig in stapt nog even goed en lekker te eten bij een van de restaurants op het vliegveld, maar zorg dat je geen vette hap eet. Tijdens een lange vlucht krijg je vaak eten uitgedeeld en vaak is dit een fijne lichte maaltijd met bijvoorbeeld een salade. Om extra goed in slaap te vallen kan een fijn nekkussen, een warme deken, oordopjes en een slaapmasker het natuurlijk ook een stuk makkelijker maken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.