Vier Kerst in Keulen

Kerst vieren in een kasteel met uitzicht op de Dom van Keulen, het klinkt als een romantische droom. In Althoff Grandhotel Schloss Bensberg wordt tijdens de feestdagen zowel de verbeelding als de smaak van de bezoeker geprikkeld tijdens een serie luxe-evenementen. In het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Vendôme serveert chef Joachim Wissler een spectaculair ‘Gastrosofisch’ 12-gangendiner, met daarin de meest populaire creaties van 2019.

Verderop in het Barokke kasteel, in het sfeervolle restaurant Jan Wellem, is er de mogelijkheid om te genieten van Beethoven, Verdi en Mozart tijdens een luxe 4-gangendiner. En ook voor de kleine kasteelbezoeker is er genoeg te doen tijdens de feestdagen.

Kerst in het slot

In het knusse Grandhotel Schloss Bensberg, gelegen in de plaats Bergisch Gladbach, zijn er dit jaar tal van activiteiten te ondernemen tijdens de feestdagen. Zo is het mogelijk om verschillende arrangementen te reserveren, die gecombineerd kunnen worden met een bezoek aan één van de verschillende restaurants van topklasse die zich bevinden in het slot. Zo is er in het 84 kamers en 36 suites tellende hotel de keuze uit de Italiaanse flair van Trattoria Enoteca, het stijlvolle restaurant Jan Wellem en het internationaal gerenommeerde Vendôme, dat behoort tot de 50 beste restaurants ter wereld volgens ‘San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants’.

 

 

Culinair hoogtepunt van het jaar in Vendôme

Van 27 tot en met 30 december is er voor de bezoeker van Schloss Bensberg de mogelijkheid een culinaire oudejaarsconference te beleven in één van de mooiste én grootste Barokke kastelen van Duitsland. In het door Michelin met drie sterren onderscheiden restaurant Vendôme van chef Joachim Wissler componeert de meesterchef een ‘gastrosofische’ belevenis waarmee wordt gereflecteerd op 2019. Tijdens deze avonden worden de populairste gerechten van het afgelopen jaar met elkaar gecombineerd. De culinaire kunststukjes worden door de sommelier vergezeld door bijpassende wijnen uit de kelder van het slot.

 

 

Pasta Opera neemt je mee in een wereld van Rococo

Voor liefhebbers van opera is restaurant Jan Wellem in Keulen op maandag 30 december de place-to-be. Klassiekers als Verdi’s Libiamo en Beethoven’s kwartet uit Fedilio worden vertolkt door Julia Regehr en haar vier vocale solisten. Zij presenteren Truffles of High Opera Culture, waarin glazen worden leeggedronken, brieven worden verstopt en tranen worden gedroogd. Ondertussen is er voor gasten de mogelijkheid om te genieten van een verfijnd 4-gangendiner.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Grand finale 2019

Tijdens de laatste uren van 2019 is er voor gasten de mogelijkheid om met een glas champagne te genieten van de unieke ambiance van Grandhotel Schloss Bensberg, dat in het begin van de achttiende eeuw werd gebouwd als jachtslot van Johann Wilhelm II, de Duitse hertog trouwde een telg uit de befaamde Italiaanse familie de Medici. Als de jaarwisseling op het punt staat om te beginnen is er een spectaculaire vuurwerkshow in de kasteeltuin. In het nieuwe jaar 2020 wordt er meteen gedanst tot in de vroege uurtjes in de hal van het hotel, of onder begeleiding van een live band in de balzaal.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.