Dit is de ANWB Caravan- en Camper van het Jaar 2020

Gister was de aftrap van het grootste kampeerevent van Nederland. Tijdens de drukbezochte eerste dag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs werden de winnaars bekendgemaakt van de verkiezingen ‘ANWB Caravan van het Jaar 2020’ en ‘ANWB Camper van het Jaar 2020’.

Kamperen zit in de lift: Nederland telt 3,5 miljoen actieve kampeerders en de verkoopaantallen jagen het totaalaantal caravans en campers naar een nieuw Nederlands record van 555.771 stuks – daarmee staat Nederland op de kaart als kampeerland. Met name de camper is populair: in tien jaar tijd is het aantal kampeerauto’s meer dan verdubbeld.

 

 

Op de eerste beursdag maakte de ANWB de winnaars bekend van twee verkiezingen waarbij de jury bestaat uit vakjournalisten, kampeerbloggers en lezers van de Kampeer & Caravan Kampioen. ‘ANWB Caravan van het Jaar 2020’ werd de Dethleffs Nomad 490 BL, een modern vormgegeven caravan waarbij het traditionele houtdecor is vervangen door een modern en licht interieur. De Dethleffs Nomad 490 BLF scoorde bij de jury door z’n bijzondere indeling, met de keuken aan de voorzijde en een zitgedeelte in het midden. Daardoor ontstaat een soort open woonlounge met veel lichtinval door de grote dakluiken. Achterin is een comfortabel tweepersoonsbed geplaatst in de lengterichting met daarnaast de ruime badkamer met douche en toilet.

‘ANWB Camper van het Jaar 2020’ werd de Bürstner Lyseo M Harmony Line 66 gebouwd op de nieuwe Mercedes Sprinter. De achterwiel aangedreven kampeerauto is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 105 kW/143 pk dieselmotor die voldoet aan de strengste emissienormen: een van de schoonste uit de autobranche. Opvallend in het interieur is de indeling met de grote douche, het comfortniveau en innovatieve details zoals wijnglazen die magnetisch vastklikken in de glazenkast en magnetisch uitneembare – en oplaadbare – ledlampjes die niet alleen als leeslampjes in het woongedeelte kunnen worden gebruikt maar ook als sfeerverlichting in de slaapkamer.

 

 

Naast tal van primeurs op het gebied van caravans, campers, vouwwagens, tenten en accessoires is er tijdens de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs veel aandacht voor presentaties, workshops en clinics, zoals over winterkamperen (een nieuwe trend), innovaties en kampeertrends. Nieuw is ook het NKC CamperTheater van Europa’s grootste camperclub, waar aanstormende camperreizigers worden bijgepraat over de verschillende soorten campers, de aanschaf, het rijden met de camper en de overnachtingsmogelijkheden op campings en camperplekken bij stadjes, jachthavens en zelfs restaurants.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is hét begin van je kampeervakantie en duurt nog tot en met zondag 13 oktober.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.