Dit is de nieuwe CO2 calculator van Icelandair en Air Iceland Connect

Reizigers van de IJslandse luchtvaartmaatschappijen Icelandair en Air Iceland Connect kunnen vanaf vandaag eenvoudig de CO2-voetafdruk van hun vliegreizen compenseren met de nieuwe CO2 calculator. Bij het boeken van vluchten naar alle Icelandair en Air Iceland Connect bestemmingen krijgen passagiers de mogelijkheid om een ​​extra bijdrage te betalen om de CO2-voetafdruk van hun reis te compenseren.

Icelandair en Air Iceland Connect hebben in samenwerking met Klappir Green Solutions de gemiddelde vluchtemissies voor alle unieke vliegroutes bepaald. Bijdragen van passagiers aan CO2-compensatie van hun vlucht gaan volledig naar het Iceland Carbon Fund (ICF), ook bekend als Kolvidur. Bijdragen worden gebruikt om bossen in IJsland te cultiveren.

 

 

“Door onze passagiers en vrachtklanten een concrete CO2-compensatie tool te bieden, heeft Icelandair Group een nieuwe stap gezet in de richting van het verminderen van de milieu-impact van vliegreizen”, aldus Bogi Nils Bogason, CEO van Icelandair. “Wij erkennen dat dit een groeiende zorg is in de reizende gemeenschap en we werken graag samen met IJslandse experts op het gebied van CO2-compensatie. We zijn er trots op deel uit te maken van dit belangrijke project en moedigen onze klanten aan om deel te nemen.”

 

 

Duurzame initiatieven van Icelandair

In de afgelopen jaren zijn er veel wijzigingen aangebracht in de activiteiten van Icelandair om de CO2-uitstoot te verminderen. Zoals bijvoorbeeld de implementatie van winglets om luchtweerstand te verminderen en brandstof te besparen, inspanningen om het brandstofverbruik te verminderen tijdens het dalen en landen en een actief brandstofbewakingsprogramma gericht op het verminderen van CO2-uitstoot. Bovendien zijn alle Icelandair piloten getraind in vliegtechnieken zoals CDA (continue afdaling) en RAA (verminderde versnellingshoogte), wat resulteert in minder geluidsoverlast en een lager brandstofverbruik. Icelandair heeft daarnaast ook een gecentraliseerd vlootbeheerprogramma geïmplementeerd om toestellen actief te coördineren tijdens de vlucht, om de vliegsnelheid te verminderen en daarmee het brandstofverbruik van vliegtuigen te verkleinen.

Milieucertificering

IEnvA is een door IATA ontwikkeld milieumanagementsysteem voor luchtvaartmaatschappijen, dat door Icelandair wordt toepast om de best practices uit de branche in de praktijk te brengen. Icelandair voltooide de eerste van twee fasen in 2015 samen met enkele andere prominente internationale luchtvaartmaatschappijen, en was de vierde luchtvaartmaatschappij ter wereld die fase 2 van het IEnvA-programma bereikte. Air Iceland Connect ontving de internationale milieucertificering ISO 14001 in januari 2017.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.