De tofste motorroutes in Noordoost-Frankrijk

Laat je motor maar ronken en rij met wapperende haren in de richting van Noordoost-Frankrijk. Lees meer over de leukste en meest bijzondere routes die Elzas, Champagne, de Ardennen en Vogezen, samen Grand Est genoemd, dit najaar voor je in petto hebben. Proef onderweg overheerlijke streekwijnen en -bieren en voel je vrij terwijl je door afwisselende landschappen raast. Wat een heerlijk gevoel om met de motor op pad te gaan. Lekker een lang weekend of een fijne roadtrip, welke route kies jij?

Route des Crêtes in de Vogezen

Rij 77 geweldige kilometers door de karakteristieke en adembenemende landschappen van de Vogezen met onvergetelijke panorama’s. Route des Crêtes werd aangelegd in de Eerste Wereldoorlog en verbindt Cernay met Sainte Marie aux Mines. Waar je in het noorden nog door de dichtbegroeide bossen rijdt, bevind je je enkele kilometers verderop tussen de heidevelden en bergen. Een van de letterlijke hoogtepunten is Grand Ballon, met zijn 1424 meter is het de hoogste bergtop van de Vogezen. Aan de top wacht je als beloning een prachtig uitzicht en heb je op een heldere dag zelfs de kans om de hoogste toppen van de Alpen te spotten. Als je graag tijd spendeert in de natuur is dit de ideale route.

 

 

Route des Vins in de Elzas

In Elzas ligt de een van de oudste wijnroutes van Frankrijk. Ontstaan in 1953 strekt de Route des Vins zich over 170 kilometer uit van noord naar zuid. Onderweg passeer je 70 wijndorpen waarvan enkele bekend staan als de mooiste Elzasser dorpen, zoals Colmar en Kaysersberg. Wist je dat ze in de Elzas niet de naam van het gebied maar de naam van de druif aan de wijn geven? Breng een bezoek aan de vele wijnkelders en wijnboeren van de regio en ontdek de verhalen achter de wijnen. Bonus: deze route brengt je langs interessante bezienswaardigheden, zoals de Collégiale St-Thiébaud, een van de mooiste gotische kerken van de Elzas.

 

 

Champagne-routes

Champagne biedt een keuze uit maar liefst zes motorroutes, gemaakt voor en door motorrijders. Elke route is onderverdeeld in meerdere etappes en voorzien van een handige routekaart en informatie over de bezienswaardigheden. Daarbij ontvang je ook tips over de lekkerste eetadresjes en leukste accommodaties. Laat je verrassen door wat de Champagnestreek te bieden heeft aan schilderachtige routes tussen de wijngaarden, langs groene valleien en over smalle landweggetjes en glooiende heuvels. Breng een bezoek aan de oude kathedralen en geniet bovendien van het wijn- en gastronomisch erfgoed van de streek.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Themaroutes van de Ardennen

In de Ardennen heb je volop kans om het erfgoed en de landschappen aan beide zijden van de Belgisch/Franse grens te bewonderen, van valleien tot dichtbegroeide bossen. Download de route op je smartphone en ontdek wat er onderweg te zien is. Ontvang culturele, historische en praktische informatie op basis van een of meerdere themaroutes. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van de forten- en bierroute. Rij van indrukwekkende kastelen en hun ruïnes naar micro-brouwerijen en van het grootste Europese biermuseum in Stenay naar de citadelstad Rocroi.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.